Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mert Fırat, Birgün gazetesinin ekindeki söyleşisinde (14 Nisan) ‘reyting sistemini’ yerden yere vurmuş; “Bir reyting sistemi olduğuna inanmıyorum açıkçası. Belli bir liste vardı STV’nin daima en üst sıralarda olduğu sonra 17 Aralık oldu ve reyting sonuçları birden TRT’nin en üst seviyelere geldiği bir hal aldı...
Kanal D, yüzde 60 oranında en çok izlenen kanal iken bir anda hiçbir dizisi tutmamaya başladı. Altılı ganyan gibi yazılan ve bize hiçbir şeyin kanıtlanamayacağı bir sisteme ben, reyting sistemi demiyorum...”

Dizi neden tutmadı?
Bu arada Mert Fırat’ın başrolde oynadığı ‘Serçe Sarayı’ da öyle iyi gitmiyor. Peki bu durum ‘reyting sisteminden’ mi yoksa, dizinin kendi sorunlarından mı?

Haberin Devamı

ÇAPIMIZ BU

Nihat Hatipoğlu hocamız cuma günleri yayınlanan ‘Nihat Hatipoğlu Sorularınızı Cevaplıyor’adlı programında her hafta bir okula bağlanıp sorular alıyor. Geçen hafta da yine öyle yaptı. İsmi lazım değil bir okul ve öğretmeni programa bağlandı. Gelen sorular; “Kaş deldirmek, dudak deldirmek günah mı?”, “Dövme yapmak günah mı?” Bitmez bu sorular. Çap bu. Nihat hocamız, “Hz. Muhammed tarafından yasaklanmıştır” dedi. E bu kadar dövmesi olan var şimdi, ne olacak? Hocamız şu sözüyle içimize bir nebze su serpiyor; “Dövme yaptıranlar namaz kılar, oruç tutabilir...”

Zevkine esir olma
“İleride zevkinin veyahut bu konudaki hassasiyetimiz gittiğinde ya niye yaptırdım bunu diyebileceğimiz kalıcı olan müdahaleler” diye devam ediyor hoca. Bütün hikaye bu aslında.
Sevgilisinin adını yazdıran ünlü dizi oyuncuları ayrılınca ne kadar zor durumda kaldı! Eski sevgilisi Murat Dalkılıç’ın dövmesini sildirmediği için Pelin Sönmez, işadamı eşi Cengiz Çolak’tan ayrılmış mesela. Hadise, Demet Akalın ve Ebru Şallı eski sevgililerinin adını sildiren şöhretlerden bazıları. Hocamızın işaret ettiği şey; ‘sevgilileri’ konusunda hassasiyetleri bitince uğraşmak zorunda kalanlar..
Öğrencilerin soruları ve kollarındaki isimleri sildirme uğraşı da abla ve abileriyle toplum çapımız da bu şekilde.
Haa biz de bunun dışında mıyız? Yeri geliyor bizim de çap konusunda ‘açıklarımız’ oluyor!

Haberin Devamı

DİZİLERDE İLAÇLA ÖLDÜRME

Aysu Öztopuçlar adlı okurumdan bir saptama: “Dizilerde ilaçla düşman bildiği kimseleri öldürme modası var. ‘Güllerin Savaşı’nda ‘Halide’, ‘Gülru’yu, ‘Bedel’de amca kızı, Begüm’ü, ‘Kara Ekmek’te anneanne, ‘Selen’i, ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’de ‘Defne’, ‘Elif’i ilaçlarla öldürmek istiyor...”
“Öldürmenin kolay olduğu bir ülkede bir de ilaçla deneyin demenin ne alemi var?” diyor özetle sayın Öztopçular...