Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mazhar Alanson, Habertürk’te ‘Memleketin Hali’ programındaydı. Erdil Yaşaroğlu ve Görkem Yeltan’la birlikte. Cımbızla çekilmiş gibi diyebilirsiniz, o kadar konuşmanın içinden bu sözü. Ama sanki bir özetti. Reklamlarda Mazhar Alanson şarkılarının kullanılması üzerine çeşitlemelerde konusu geçti. Mazhar Ağabey, son sözü söyledi: “Şarkılar da satılık.” Dedim ya, çok şey konuşuldu. Her birini al, bir tarafa çek. Hiçbir tarafa çekilmeyecek bir sahne vardı; final. Mazhar Ağabey, aldı gitarı, bir piyano ve bir keman eşliğinde “Ah bu ben kendimi nerelere bulsam/Çekilsem sahillere hayaller mi kursam” dedi ya,
iş bitti. Bu şarkı da mı satılık Mazhar Ağabey?

Haberin Devamı

ERGENEKON SONRASI FUTBOL YORUMCULARI

Mehmet Baransu, ‘Futbolizm’in yorumcusu. ‘Şike, yolsuzluk soslu’ haberlerin de artık futbol programlarında bir ‘reytingi’ var. Böyle olunca Baransu da, futbol yorumcusu oldu. Bütün programda ‘malum konular’ konuşulmuyor. Bu durumda Baransu da derbi yorumlarına katılıyor. Ergenekon davasında ünlenmişti. Ardından şike geldi. Eh o konuda da ‘malumat’ mevcuttu. Futbol tarafına adım attı. Atınca yani stüdyoda oturunca o masaya, artık futbol yorumcusu oluyorsun. En azından bu sene onu izleyeceğiz Engin Verel’in yanında! Rasim Ozan Kütahyalı da benzer durumda değil mi? Kim derdi üç sene önce Mehmet Baransu, Engin Verel ve Osman Tamburacı ile aynı masada oturacak diye? Türkiye değişiyor!

CÜBBELİ HOCA ‘TELEGOL’E BAĞLANDI

Cübbeli Ahmet Hoca, ‘Telegol’ canlı yayınında. Maça gidiyor mu hocamız? “Vaktim yok. Boş iş görüyorum” dedi. Hocam o zaman gecenin bir vakti uykundan da oldun!

‘HAREM’ CUMA’YA TAŞINDI

Fox’un ‘etinden sütünden’ yararlandığı son iş ‘Harem’. Geçen hafta cuma tekrarı vardı. Anlaşılan pek memnun kaldılar. Eh pazar günü kaynıyor. ‘Tebdil-i mekanda ferahlık vardır’ altyazısıyla dizinin cuma gününe kaydırıldığı duyuruldu. Ben notumu düşeyim; bu uzunlukta olursa dizi, esprilerin de, oyuncuların da, izleyenin de pestili çıkar.

REHBERiM

‘ONE DAY’LE ÜNE KAVUŞTU

Asaf Avidan, İsrailli şarkıcı/söz yazarı. Son zamanlarda ‘One Day’ adlı şarkıyla pek bir adı duyuldu. Aslında onun bir grubu vardı; ‘Asaf Avidan&The Mojos’. Üç tane yayınlanmış albümü bulunuyor. Bu sene kendi şarkılarından oluşan ‘Avidan In A Box‘ adlı akustik albümü internet üzerinden piyasaya sürdü. Bu akşam ‘Ana Sahne’de yer alacak. 13 Aralık’ta Jolly Joker’de sahne alacak sanatçı. Son çalışmasında trompet, çello ve önüdeki gitar pedallarından bir demet sunuyor Avidan. DREAM TV / 22.00

Haberin Devamı

24 SAAT YEMEK

D-Smart ve Teledünya’da bugün yeni bir kanal yayında; 24 Kitchen. Tüm gün yemek kanalı. Formatı şöyle; gündüz akşam yemeklerine hazırlık, akşamüstü çalışanlar için pratik yemek tarifleri ve gece yiyecek mekânları ve yeni lezzet keşifleri. Türkiye‘den de şefler yer alacak. Benim hep söylediğim bir şey vardı; “Kendi yemek kanalımız neden yok?” diye. Bütün kanallarda yemek programları, lezzet programları var. Bunları bir kanalda toplamak çok mu zor? Eh olmayınca ‘elin gavuru’na kalıyoruz işte böyle!

DÜZELTME: Dünkü yazımda ANAP’ın kuruluşunda partiye yardım etmek isteyen işadamının adını yazmamışım. Bütün bilgiler var, adı yok! Ahmet Özal’ın anlattığı hikayeye göre, Turgut Özal’a yardım çekini yollayan işadamı Vehbi Koç.