Cadde Bircan Bali'nin şikayetçi olduğu Reynmen hakkında karar verildi

Bircan Bali'nin şikayetçi olduğu Reynmen hakkında karar verildi

12.04.2022 - 13:19 | Son Güncellenme:

'Reynmen' lakabıyla bilinen şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Yusuf Aktaş, sunucu Bircan Bali’yi tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanıyordu. 4 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Reynmen hakkında, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada karar açıkladı.

Bircan Balinin şikayetçi olduğu Reynmen hakkında karar verildi

DAMLA GÜLER / Milliyet.com.tr
Bir televizyon kanalında yayınlanan magazin programında sunuculuk yapan Bircan Bali, kamuoyunda 'Reynmen' olarak bilinen şarkıcı Yusuf Aktaş’ı savcılığa şikayet etmişti.

Haberin Devamı

Bircan Bali, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu şikayet dilekçesinde; Reynmen’in Instagram hesabından bir video paylaşarak, "Leşsiniz, siz iki iğrenç insan ucuzsunuz. Vasfınız ne sizin? Değerlerim hakkında yaptığınız yorumların bedelini ağır ödeyeceksiniz. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu yaptığınıza sizi pişman edeceğim" sözleriyle kendisini tehdit ettiğini ve hakarette bulunduğunu belirtmişti.

Yusuf Aktaş hakkında 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 9.5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Bircan Bali ve Yusuf Aktaş’ı avukatları temsil etti. Duruşmanın bitirileceğini belirten hakim, taraflara son savunmalarını sordu.

Bircan Balinin şikayetçi olduğu Reynmen hakkında karar verildi

Haberin Devamı

"SUÇUN YASAL UNSURLARI OLUŞMADI"
Sunucu Bircan Bali’nin avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep etti. 26 yaşındaki şarkıcı ve sosyal medya fenomeni Aktaş’ın avukatı ise suç unsuru olmadığını belirterek, beraat kararı verilmesini talep etti. Alınan beyanların ardından karar açıkladı.

Mahkeme, sanığın 'hakaret' suçunu Bircan Bali’nin televizyon programında kendisi hakkındaki olumsuz eleştirilerine karşı tepki olarak gerçekleştirdiğini belirterek, ceza verilmesine yer olamadığına karar verdi. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, 'tehdit' suçunun ise yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek, Reynmen'in beraatine karar verdi.