Cadde Taksim'deki Hazal

Taksim'deki Hazal

23.06.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Taksimdeki Hazal

İzmir'den İstanbul'a Başlığa bakıp "İstanbul-Taksim'deki Hazal'ın İzmir ile ne ilgisi var?" diye sorabilirsiniz. Haklısınız. Efendim, Taksim-Cumhuriyet Caddesi'nde Hazal adlı çöp şiş ve çorbacı açıldı. Ama öyle bildiğiniz çorbacılardan değil. Muhteşem bir dekor ve ağızlarında doktorlar gibi maske, başlarında kepler, ellerinde naylon eldivenler bulunan personel... Mekan, 24 saat hizmet veriyor. Buranın büyük patronu olan genç iş adamı Niyazi Bostanoğlu bir İzmir aşığı. Kayınpederi rahmetli Osman Cevahiroğlu da öyleydi. İzmir Fuarı'nda Türkiye'nin tüm starlarının sahne aldığı pek çok gazino ve bahçenin sahibiydi. Rahmetli babamın da arkadaşıydı. İzmir'e giden her şöhret mutlaka Topçu'ya uğrardı. Topçu, çöp şiş ve işkembe çorbasının satıldığı, 24 saat açık olan bir klasikti. Sanırım orayı bilmeyen İstanbullu da yoktur. Buranın ızgarada yapılan soğan, sarımsak, domates ve biberlerinin, bir de incecik kargılara dizilen minik köftelerin lezzeti bence hiç bir yerde yok. Niyazi Bostanoğlu, ortakları Rasim Tosun ve Lütfi Şahin ile birlikte İzmir'de bu işin mimarlarından olan Mehmet Usta'yı İstanbul-Taksim'e getirdi. 'Hazal' adıyla işe başladılar. Gittim ve acaip memnun kaldım. Şimdiden Oya Aydoğan, Osman Yağmurdereli, Adnan Şenses, Mustafa Topaloğlu, İzzet Yıldızhan gibi isimler buranın müdavimi oldu. İşkembe, tuzlama, paça, damar tuzlama ve meşhur İzmir çöp şişi mükemmel. Ayrıca kelle paça, kokoreç ve ıspanaklı fırın mantıyı da mutlaka tatmalısınız. Yiyin, için, kişi başı 25 YTL ödeyin. Hazal'ın telefon numarası (0212) 244 89 64. Reina'da bir klasik Köşebaşı dünyaya açılıyor Haftada üç kez kırmızı et yemek zorundaymışım. Böylece belli bir yaşa gelince yükselen Alzheimer hastalığına yakalanma riskini ve protein eksikliğini önleyebilirmişim. Hal böyle olunca, kebap kültürüm artmaya başladı. Geçen akşam, bu konuda favorilerim arasında olan Köşebaşı'nın Reina'daki yazlığını terciih ettim. Buranın ortağı Ali Akkaş'ı 25 yıldır tanıdığımdan siparişi ona bırattım. Terbiyeli şiş, bir parça diyet lavaş ekmeğine sarılı et külbastı, gavurdağı ve karışık mevsim salatası yedim. O caaanım dondurmalı künefesinden bir lokma bile tatmadım. Ali ile konuştuk. Köşebaşı dünya starı oluyor. Brezilya-Sao Paulo'da ve Yunanistan-Atina'da birer şube açılıyor. Yani 10'uncu yılında dünyaya açılıyor. Hak ediyor da. Çünkü Dünyanın önde gelen mekan rehberlerinden Zagat Survey tarafından "Kaçırılmaz" "Modern" ve "Yerel favori" olarak tanımlanan, Conde Nast Traveler'ın "Dünyanın en iyi 50 restaurantı" arasında gösterdiği, Time Dergisi'nin de "İstanbul'un en iyi kebap restaurantı" olarak dünyaya duyurduğu restoran Köşebaşı. Ali, ortaklarıyla birlikte Güney Amerika'dan Orta Asya'ya kadar yayılma hedeflerinin olduğunu söylüyor. Köşebaşı Bodrum da geçen ay açıldı. İstanbul'da Levent, Fenerbahçe, Nişantaşı, Beylikdüzü, Maslak, Ataşehir ve Ortaköy (Reina)'de şubeleri bulunan Köşebaşı, Ankara- Gaziosmanpaşa, İzmir Rain ve Limontepe Restaurant'larıyla toplam on şubeyi buldu. Adana ve Tarsus yöresine ait geleneksel et yemekleri, mönünün en büyük zenginliği. Bugüne kadar Adnan Kaşıkçı, modacı Donna Karan, sabık lider Gorbaçov, Chelsea Clinton, ünlü oyuncular Warren Beatty, Uma Thurman ve Jack Nicholson gibi ünlüleri konuk ettiklerini söyleyen Ali Akkaş; "Standartlarını, vazgeçilmez lezzetini ve kalitesini bozmadan dünyaya yayılan Köşebaşı markası, sağlıklı lezzetler sunarak kebabı yabancılara sevdirmeyi amaçlıyor"diyor. Bodrum Köşebaşı'nın telefon numarası (0252) 313 57 73. Bodrum'da da Köşebaşı Keyifli bir teras Andon açıldı İstanbul-Beyoğlu'ndaki en düzgün eğlence yerlerinden biridir Andon. Her katta herkesin zevkine ve kesesine uygun seçenekler var. Ama Andon'da en bayıldığım yer 5'inci kattaki Teras Bar. Bir kere Boğaz manzarası muhteşem. Bir de gökyüzüne yakın olmanız nedeniyle sanki yıldızlara kucak açmış gibi oluyorsunuz. Sıraselviler'de, 19'uncu yüzyıldan kalma beş katlı tarihi bir bina burası. Özellikle akşamüstü saatlerinde İstanbul'un gürültüsünden uzaklaşabileceğiniz çok keyifli bir yer. Hafta içinde işten çıktıktan sonra günün yorgunluğunu ve stresini atmak, açık havada içki yudumlarken hafif lezzetler tatmak için ideal. Müzik var. Her çarşamba ve cuma akşamı Grup Gündoğarken, cumartesi akşamları Gülşen Karanlık ve Grubu'nun sahne aldığı Teras Bar'da günbatımı çok romantik. Benim önerim, kırmızı buz gibi bir şarap ve yanında yerli-yabancı markalardan oluşan peynir tabağı. Zeytinyağlılar ve salata çeşitlerinden de tadabilirsiniz. Geceyi devam ettirmek isteyenlere, arpacık soslu bonfile parçalarından Andon çökertme'ye ve özel soslu makarna çeşitlerine kadar pek çok alternatif var. Daha hafif ve sebze ağırlıklı lezzetler için ızgara sebze tabağı ise bir Andon klasiği. Kişi başı 35-45 YTL. Tel: (0212) 251 02 22. Altay, sahnelerin performansı en yüksek isimlerinden. Müzik dünyasının romantik prensi. Altay'ın yeni albümü 'Öyle Olsun'da yer alan şarkılarını ilk kez dinleyenlerden biriyim. Hepsi birbirinden güzel. Zaten albümü ve alt yapısını hazırlayan, müzik dünyasının önemli isimlerinden Ahmet Özden. Altay bu albümle üç yılın acısını çıkarmış. Şarkılarının çoğunda da biricik karısı Gülsüm'e duyduğu derin aşkı, sevgiyi yansıtmış. Bir aralar beyninde bir tümör olan ve yaşam savaşı veren karısı için döktüğü gözyaşlarını mısralara yansıtmış. Yalnızca sahnelerin değil, bence gönüllerin de prensi Altay. Allah herkese Altay gibi bir eş versin. Altay'ın eşine yazdığı ve ilk kez bana dinlettiği sonra da albümüne koyduğu 'Yanımda Olsan'ın sözleri ise şöyle: "Gözlerin gözlerimle buluştuğunda/Ellerin ellerimi tuttuğunda/Yanımda yokken özlediğimde/Seni rüyalarımda gördüğümde/Bekleye bekleye sabrım tükendi/Sabrede sabrede canıma yetti/Yanımda olsan, elimi tutsan/Hep benle kalsan, kalsan ne olur/Aşkım benimle, aşkım seninle/Dünya döndükçe yaşasın ne olur"... Altay'ın büyük aşkı şarkılarına ilham oldu kısa...kısa... Geçen yaz, turizmcilerin üst düzey kulübü Skal International, İberotel Bodrum Princess'ı, Türkiye'nin en iyi resort oteli ödülüne layık görmüştü. İberotel Bodrum Princess bünyesindeki The Beach Club 1 Temmuz'da büyük bir parti ile yaza "Merhaba" diyor. The Beach Club'ın en büyük özelliği Princess SPA'nın deniz üzerine kurulu masaj pavyonunda balıkları seyrederek Bali masajı yaptırmak. Barında da egzotik meyvelerden yapılan frozen kokteylleri yudumlayabilirsiniz. Akşamları The Beach Clup'ın Bali Restaurant'ı, füzyon çeşitleriyle hizmette. Telefon numarası (0252) 311 01 50. İberotel'de büyük parti İstanbul, 22 Haziran'da çağdaş ve güvenli tedavi yöntemleri ve tıptaki son gelişmeler ile ilgili bir konferansa ev sahipliği yapacak. Konferans, Columbia / Cornell Üniversiteleri'ne bağlı New York Presbyterian Hastanesi ve İntermed Polikliniği işbirliğiyle gerçekleşecek. Ana sponsor İstanbul Halk Ekmek. Organizasyonda dünyanın en saygın kalp cerrahlarından biri olan Prof. Dr. Mehmet Öz, Doç. Dr. Özgen Doğan, Dr. Ashutosh Tewari ve Dr. Hasan İnsel konuşacaklar. İstanbul'da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan konferansta sağlıklı, uzun, kaliteli bir yaşam için çağdaş ve güvenli tedavi yollarına ulaşmanın elimizde olduğu anlatılacak. "Akıllı hasta" olmak elinizde Sevgili arkadaşım, güzel insan, halkla ilişkiler sektörünün önde gelen isimlerinden Ayşe Azizoğlu'nun annesi Türkan Hanım'ın vefat ettiğini öğrendim. Ne yazık ki cenaze törenine yetişemedim. Sevgili Ayşe, POSTA Ailesi olarak köşemden taziyelerimizi bildiriyor, sabır diliyoruz. sdudek@posta.com.tr Başsağlığı