Cadde Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı! 'Hastanede olumlu şeyler duymadım'

Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı! 'Hastanede olumlu şeyler duymadım'

21.02.2024 - 14:02 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sene kansere yakalanan Tanyeli, Müge Dağıstanlı ve Yelda Kırçuval'ın sunumuyla ekranlara gelen 'Aramızda Kalmasın' programına katıldı. Hastalığından ve yaşadıklarından bahseden Tanyeli'nin açıklamaları üzerine; Kırçuval gözyaşlarını tutamadı.

Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı Hastanede olumlu şeyler duymadım

Uzun süredir kanser tedavisi gören bir dönemin en ünlü oryantali Tanyeli, TV 8 erkanlarında Müge Dağıstanlı ve Yelda Kırçuval'ın sunumuyla ekranlara gelen 'Aramızda Kalmasın' programına konuk oldu. İşte Tanyeli'nin açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Gazino ve oryantal dönemini çok uzun süre önce kapattım. En son bir akademide ders veriyordum, hastalandığımı öğrendiklerinde beni kovdular. En çok da o zaman sigortaya ihtiyacım vardı. Çok üzüldüm buna. Bir moral gecesi düzenlendi bana. Her şey göründüğü gibi değil. Bu bir bağış veya kampanya gecesi değil, benim doğum günümdü. Rezervasyonla yapılan bir gece değildi, tamamıyla dost meclisinde olan bir geceydi. Öyle 'her gelen 10 bin bilet aldı' gibi bir şey yok maalesef. Söylenildiği gibi rakamlar yok. Her şey bir doğum günü hediyesi niteliğindeydi ama o gece bile beni üzen şeyler oldu. Allah'a şükrediyorum. Güzelliklere odaklanıyorum. Derdi veren Rabbim dermanını da verir.

Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı Hastanede olumlu şeyler duymadım

"DOSTLARIMA GÖNÜL KOYAMAM"

"Fatih Ürek 'Hırslı, masa masa dolaştı' dedi bana. Kötü niyetli değildi ama ben bu aralar çok hassasım, o yüzden üzülüyorum. İsteyerek yardım edenden de razıyım, istemeden edenden de. Hayatta hiçbir sınav için başlarına gelmeden çok kolay şeyler söylemesinler. Ağrım sızım yoksa pencereden güneş gördüğüm anda dışarı çıkıyorum. Bir şeyler yapabilmek beni mutlu ediyor. Niye her şeyden umudunu kesmiş bir insan olmamı bekliyorsunuz benden? Bunun adı hırs değil. Sağlık Bakanlığı da sahip çıktı bana. Allah razı olsun devletimizden, hükümetimizden... Allah razı olsun dostlarımdan. Bana maddi ve manevi destek çıktılar. Yapılmamış şeylere değil yapılanlara odaklıyım. Hakan Altun geldi annesi hastayken. Zara geldi dört saat sahnede kaldı. Yıldız Tilbe beni Küba'ya gönderdi. Bana hediye vermeyen dostlarıma gönül koyamam."

Haberin Devamı

Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı Hastanede olumlu şeyler duymadım

Bu hafta hastanede çok olumlu şeyler duymamakla birlikte mucizevi şeyler de duydum. Olumsuz olan kısmını anlatayım. Hastalığım arter damar ve toplar damarın da içinde olduğu için benim için ameliyat aşaması kapanmış durumda. Ama Allah'tan neyi istesem o oluyor galiba; çünkü ameliyat olmaktan en başından beri korkuyordum. Türkiye ve yurtdışında gelişen tedavi, yeni ilaç, ne varsa her şeye bakıyorum. Küba'ya önceden gittim, damarlarım bu duruma gelmemişti. O zaman da ameliyat sıkıntılıydı ama imkansız değildi. Şu anda imkansız.

Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı Hastanede olumlu şeyler duymadım

"DOKTORUM ZAMANLA YARIŞTIĞIMI SÖYLÜYOR"

"Ancak bir tedavi görürsem ve bu tedaviye cevap verirsem, damarlarda küçülme olursa ameliyat olabilir. Ki ben sekiz aydır tedavi görüyorum, hiçbir küçülme olmadı. Ama iyi tarafını da söyleyeyim, hastalığım hiç yayılmadı. Benim için çok büyük bir mucize. Küba'ya gittiğim dönem akrep zehri vermişlerdi bana. Dil altına günde beş kez damlatılan bir şey. Bu hafta Türkiye'de yeni bir tedaviye başlayacağım. Doktorum şu anda acil bir tedaviye başlamam gerektiğini ve zamanla yarıştığımı söylüyor. Allah ne derse o olur. Moralim çok yüksek. Gün içinde serum alıyorum. Kalkıyorum, hayatın içine karışıyorum. Bu hastalığın bile bir hikmeti var üzerimizde. Allah dağına göre kar verirmiş. Benim de burnum kaf dağındaydı, şimdi yere sürtüyorum."

Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı Hastanede olumlu şeyler duymadım

Ben hayaller kuruyorum, yurtdışında ev alacağım diyorum mesela. Bu hayallerle yaşıyorum. "Bana 'Öleceksin' diye yorum yapmış biri. Sana bir haberim var; hepimiz öleceğiz. Biri, 'Ben hasta olduğuna inanmıyorum, reklam yapıyor' demiş. Bazen cevap yazıyorum bu yorumlara, sonra vazgeçiyorum. Çocuklarımdan, eşimden Allah razı olsun. El insanı bana koşarken yardım etmeyen akrabalarım var. Miras kaldı mesela, bu bir haktır. Ben hastayım, kendimde değilim. Yardımcı olmayıp onun bile üstünü kapattılar. Elin yaptığını kendi kanın, canın yapmayınca üzülüyor insan. Allah kimseye benim yaşattığımı yaşatmasın. Sizin aracılığınızla mesaj veriyorum: Ben çalışmak istiyorum, üretmek istiyorum. Paramı kendim kazanmak istiyorum. Hazır elim ayağım tutuyorken bir arayışa girdim.

Tanyeli hastalığını anlattı, Yelda Kırçuval gözyaşlarını tutamadı Hastanede olumlu şeyler duymadım

STÜDYODA DUYGUSAL ANLAR

Tanyeli'nin açıklamalarının ardından stüdyoda duygusal anlar da yaşandı. Gözyaşlarını tutamayan sunucu Yelda Kırçuval, "Senin hayatın içine karışıyor olmanı eleştirenlere yazıklar olsun. Bu durumu çeken bilir, yaşayan bilir. Tanyeli'yi çok iyi anlıyorum. Bugün Müge'ye, 'Ben bu yayında çok sağlıklı konuşamayabilirim çünkü çok hassas bir konu benim için' dedim. Çok detaya girmeyeceğim ama 12 yıl önce yaşadığım bir şey benim de. Doktorum bana, 'Yelda kimse ile görüşmeyeceksin, evde izole yaşayacaksın' demişti. Ben tam tersi, hayatın içindeydim. Uzaktan konuşmak, yargılamak çok kolay! Yapmayın. Bu hastalığın yaşattığı şeyi bilemezsiniz. Bir dakika sonra ne yaşanacağının garantisi yok" ifadelerini kullandı.