Cadde Taylor Swift tepki çeken sahneyi değiştirdi!

Taylor Swift tepki çeken sahneyi değiştirdi!

28.10.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardığı ve kısa sürede rekor üzerine rekor kıran 'Midnights' albümünde yer alan 'Anti-Hero' şarkısı için çekilen müzik videosunu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Swift, klibin yayınlanmasıyla birlikte sosyal medya hesabından bir açıklama yapıp, bunun 'kendi kabuslarıyla' ilgili olduğunu söylese de; videoda yer alan bir sahne yüzünden eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamadı. Ünlü isim, çareyi klibini yeniden düzenlemekte buldu. İşte detaylar...

Taylor Swift tepki çeken sahneyi değiştirdi

Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift'in son albümü ‘Midnights’, rekordan rekora koştu. 21 Ekim’de piyasaya çıkan albüm, ABD’de şimdiden 1 milyon adedi aşarak 2022 yılının şu ana kadar en çok satanı oldu. Ayrıca ‘Midnights’, en yaygın müzik platformlarından Spotify’da bir albümün yayınlandığı ilk gün en fazla dinlenme rekorunu kırdı ve 2017’den bu yana bir albüm için en büyük satış haftasına sahip oldu. Sadece 3 satış gününde ulaşılan bu rekorlara, tek haftalık plak albüm satış rekoru da eklendi.

Haberin Devamı

Birçok ülkede yayınlanan müzik dergisi Billboard’un haftalık listelerine veri sağlayan Luminate’in ilk raporlarına göre; albüm yayınlandığı ilk üç gün boyunca ABD’de 1.2 milyondan fazla albüm satışına imza attı. Billboard, ‘Midnights’ın yalnızca ilk gününde ABD’de 800 binden fazla kopya sattığını ve bu rakama stream, dijital indirme, CD, plak ve kaset satışlarının da dahil olduğunu bildirdi.

Taylor Swift tepki çeken sahneyi değiştirdi

YENİ KLİBİNDEKİ BİR SAHNE TARTIŞMA YARATTI

Tüm bunların ardından Taylor Swift, yeni albümü 'Midnights'ta yer alan 'Anti-Hero' şarkısı için bir müzik videosu yayınladı. Videonun yayınlanmasının ardından paylaştığı bir Instagram gönderisinde Swift, bu klibin 'kendi kabus senaryolarının, kendisiyle ilgili nefret ettiği şeylerin ve müdahaleci düşüncelerinin' bir temsili olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ancak bazı dinleyiciler, klibin sahnelerinden birini 'tetikleyici' buldu. Sahnede, Swift'in karakterlerinden biri tartıya çıktığında, tartıda 'kilolu' kelimesi görünüyor ve diğer karakter olumsuz anlamda başını sallıyor. Bazılarına göre bu sahne, şarkıcının içindeki eleştirmeni ve onu görmezden gelmenin ne kadar zor olduğunu gösterirken; başkalarına göre ise'şişmanfobik' bir sahneydi.

HAYRANLARI FARK ETTİ

People'da yer alan habere göre; Swift'in bazı hayranları, kilolu insanların 'aşağılandığına' yönelik yorumların ardından söz konusu videonun Apple Music'teki versiyonunun artık tartıda 'kilolu' yazan sahneyi içermediğini fark ettiler. Bu sahne, klibin YouTube sürümünden de kaldırıldı.

"SAHNEYİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALMASI BENİ ÜZÜYOR"

Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili bazı Twitter kullanıcıları, "Kilolu bir insan olarak, Taylor'ın klibinin tartıdaki yazı sahnesi olmayacak şekilde yeniden düzenlenmesinin çok üzücü olduğunu düşünüyorum", "Kilolu insanlar harika. Taylor'ın videosundaki sahne ise değil. 'Şişmanfobi' tam olarak budur. Kilolu insanlar için güvenli olmayan bir dünya yaratmanıza ve bunun hakkında düşünmemenize sebep olan milyonlarca şey var" ve "Taylor'ın müzik videosundaki o sahneyi, içinde 'kilolu' kelimesi olduğu için değiştirmek zorunda kaldığını görmek beni üzüyor. Bu benim için en anlamlı sahneydi" gibi yorumlar yaptı.

Haberin Devamı

Taylor Swift tepki çeken sahneyi değiştirdi

YÜZÜĞÜNÜ EVDE TAKIYOR

Öte yandan İlişkilerini göz önünde yaşamamayı tercih eden ve yaklaşık beş yıldır birlikte olan ABD'li şarkıcı Taylor Swift (32) ile İngiliz oyuncu Joe Alwyn'in (31), evlilik yolunda ilk adımı attığı geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. The Sun'ın haberine göre; ünlü çift nişanlanmış ve bu haberi sadece yakın çevresiyle paylaşmıştı.

Grammy ve Bilboard ödüllü şarkıcı ile oyuncunun, birkaç aydır nişanlı olduğu ama bunu sır gibi sakladıkları iddia edilmişti. Ayrıca Swift'in nişan yüzüğünü yalnızca evde taktığı da belirtilmişti.