Cadde Tedavide manuel terapi

Tedavide manuel terapi

18.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hastalara manuel yani elle tedavi yöntemlerini uygulayabilen, osteopati alanında uzmanlaşan Türkiye'nin sayılı fizyoterapistlerden olan Dr. Bünyamin Haksever, çene eklemi rahatsızlıklarına yönelik "manuel terapi" yöntemlerini anlattı.

Tedavide manuel terapi

ANKARA Milliyet

Toplumun yüzde 60-70'inde belirtileri olan yaygın çene eklemi problemlerine yalnızca yüzde 12'lik dilimde tedavi aradığını belirten Haksever, sabahları baş ağrısı, çene deformasyonu gibi belirtilerle kendini gösteren rahatsızlıklarının çözümü için, şunlara işaret etti:
"Tedaviler arasında hasta eğitimi, diyet programları, fizyoterapi ve rehabilitasyon, ilaç kullanımları var. Fizyoterapide çene eklemi ile ilişkili kasları ve bağları gevşetmeye yönelik manuel terapi tekniklerinden yumuşak doku teknikleri, eklem hareket açıklığını arttırmaya yönelik teknikler, dengeli kas aktivasyonları, direnç ve germe egzersizleri, çene eklemine spesifik egzersizler ve baş boyun postürü dahil olmak üzere genel duruşu düzeltmeye yönelik eğitimleri içeren bütüncül bir tedavi ile yüzde 70-80 oranında eklem problemleri çözülebilmektedir."