Cadde Terminatör'e kalp pili takıldı! 'Biraz daha makineye dönüştüm'

Terminatör'e kalp pili takıldı! 'Biraz daha makineye dönüştüm'

26.03.2024 - 11:34 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı Arnold Schwarzenegger, geçirdiği üç açık kalp ameliyatından sonra kendisine kalp pili takıldığını açıkladı. Sağlık durumuyla ilgili bilgi veren aktör, "Biraz daha makineye dönüştüm" diyerek 'Terminatör' serisine de gönderme yaptı.

Terminatöre kalp pili takıldı Biraz daha makineye dönüştüm

'Terminatör', 'Cehennem Melekleri' ve 'Gerçeğe Çağrı' gibi yapımlarda yer alan Avusturyalı usta oyuncu Arnold Schwarzenegger (76), 'Arnold's Pump Club' adlı podcast programında geçen hafta kendisine kalp pili takıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Daha önce üç kez açık kalp ameliyatı geçiren ünlü isim, "Geçtiğimiz pazartesi günü biraz daha makineye dönüşmek için ameliyat oldum. Kalp pili taktırdım" dedi.

Terminatöre kalp pili takıldı Biraz daha makineye dönüştüm

"BAŞKA NE SEÇENEĞİM VARDI Kİ?"

"Size şunu söylemeliyim ki, bunu hepinize söylemek, kimsenin tıbbi konular hakkında konuşmadığı Avusturya'daki yetiştirilme tarzıma çok ters düşüyor" şeklinde konuşan aktör, şöyle devam etti:

Avusturya'da sağlık hizmetleriyle ilgili yaşadığınız her şeyi kendinize saklardınız. Ancak benim gibi biküspit aort kapağı ile doğan insanlardan, kapak replasmanı ameliyatlarım hakkında konuşmanın kendilerine cesaret verdiğini ve kendilerininkiyle başa çıkmak için umut verdiğini söyleyen çok sayıda mesaj ve e-posta aldım. Tüm içgüdülerime karşı çıkıp şeffaf olmanın insanlara yardımcı olduğunu bildiğime göre, başka ne seçeneğim vardı ki?

Terminatöre kalp pili takıldı Biraz daha makineye dönüştüm

"KALP PİLİ TAKTIRMANIN ZAMANI GELMİŞTİ"

"Her şeyden önce, harika durumda olduğumu bilmenizi istiyorum. Pazartesi günü ameliyat oldum ve Cuma günü arkadaşım Jane Fonda ile birlikte büyük bir etkinliğe katıldım. Haftaya bir ameliyatla başladığım kimsenin aklına gelmezdi. Bana inanılmaz bir özen gösteren ve ameliyatı olabildiğinde acısız yapan sağlık ekibime teşekkür ederim. Kalp pili taktırmamın zamanı gelmişti, önceki ameliyatımdan kalan bazı yara dokuları kalp atışlarımı düzensiz hale getiriyordu."

Haberin Devamı

Terminatöre kalp pili takıldı Biraz daha makineye dönüştüm

Schwarzenegger, 1997 yılında geçirdiği pulmoner kapak replasmanının ardından 2018 yılında pulmoner kapak replasmanı için açık kalp ameliyatı olmuştu. Ayrıca 2020 yılında aort kapağının değiştirilmesi için de ameliyat olmuştu.