Haberin Devamı

İnternette, gece klüplerinde neler oluyor, neler dinleniyor? İşte kulağınıza küpe olacak faydalı bilgiler...

* Hayal Kahvesi 20 yaşında. Birlikte yaşlandık. Perşembe günü bir parti yapacaklar. Hak ediyor Hayal Kahvesi her türlü kutlamayı... Cins diye bir grup var mesela; 90’ların en popüleri. Sadece Cins dinlemek için giderdik Kemancı’ya, Hayal Kahvesi’ne, o kadar iyidir. Akabinde Bulutsuzluk Özlemi, Blues Express, Deniz Kızı sonra Soul Stuff. Hepsi Hayal Kahvesi için sahne alacak o gece. Soul Stuff, konuklar arasından bir sürü ünlü solist çıkartacak sahneye. Gece yarısından sonraysa Özge Fışkın alacak mikrofonu. Hayal sahnesinden geçen bir sürü müzisyen, müdavim olan birçok ünlü orada olacak... Yavuz Çetin, Kerim Çaplı gibi rock’n roll efsanelerinin de ruhuna kadeh kaldırılacak.
* Yüksek Sadakat’in şarkısına çalıntı dediler. Ciddiye alalım mı? İnternet alemlerinin en zeki asparagas sitesi Zaytung.com’a göre, “Eurovision şarkımızı yerden yere vurma şenlikleri” bitti artık. Herkes işine baksın deyip yeni haberlere geçiyoruz... Yüksek Sadakat, Eurovision videosunu İstanbul Üniversitesi’nde çekti. Yönetmeni Hakan Keçe. Ben size nasıl anlatayım Keçe’yi? Şimdi ‘Aşk Tesadüfleri Sever’, ‘Ya Sonra’, ‘Bir Avuç Deniz’ derken romantizmden coşuyoruz ya... ‘Ketche’ ‘Romantik Komedi’yi çekmiştir. Süper bir iş çıkardı. Şarkıya uğurlu gelmesini dilerim. Bu arada; Yüksek Sadakat’in Eurovision şarkısı çalıntı diyenlere bir not: O gitar hareketi; seksenlerde, doksanlarda sıkça kullanılan bir harekettir. Ve bir şarkıya çalıntı diyebilmek için de önce müzik bilmek gerekir.
* Kent hayatı içinde çocuklu olmakla ilgili faydalı bilgiler içeren güzel blog www.minifikir.com Bloglar açıldığında bakarsınız. Yok, DNS ayarlarınızı değiştirip bakmayın. Ayarları değiştirip bakarsanız, unutursunuz tepki göstermeyi. Bloguma dokunma!
* Tünel’de tarih olan Markiz Pastanesi’nin yerinde Yemek Kulübü diye bir yer var. Markiz’in yerinde başka bir şey olmasından her türlü canınız yanar ama başlangıçta pek sevimsiz bu bira/atıştırma mekanın servis kalitesi de düşüktü. Şimdilerde düzelmiş. Üniversitelilere hitap ediyor. Yemekler güzel. Servis çok iyi. Çalışanlar kibar ve hızlı. Ben üniversitedeyken kız arkadaşımla gidebileceğim; 2 kişi 20 milyon liraya mükellef sofra kurabileceğimiz bir mekan olsaydı ve bu mekan aslen Markiz Pastanesi olsaydı çok mutlu olurdum. Ambiyans o kadar güzel...
* Her ne işle uğraşıyorsanız uğraşın; kulaklıklarınızı takın ve dinleyin. Üç adet haysiyetli internet radyosu... Birincisi Radyo Babylon (www.radyobabylon.com) Bildiğiniz Babylon geceleri tadında. Caz, rock, indie, dünya müziği, elektronik, eklektik. Klasik radyo formatı, programlar ve dj’ler var. DJ dediysem, önemli adamlar... Ahmet Uluğ, Mehmet Garan, Style-İst, Mabbas. İkincisi FM34 (www.fm34.com) Bir rock’n roll radyosu. www.fm34.co.uk adresinde pop da çalıyorlar. Şimdi bir de R&B Radyosu hazırlığındalar. Akan playlist, sunum yok. Üçüncüsü Radio Fil (www.radiofil.fm ) Avangart, rock, punk, ambient, dub, eski 45’likler. Hakan Tamar, Murat Meriç, Tuğçe Şenoğul, Bora Şimşek gibi iyi müzik bilen programcılar çalıyor. Ev yapımı yayınlanmamış şarkılara, şehir seslerine ve sokak şarkıcılarına da yer var. Pilli değil filli radyo. Çünkü radyoculuğun tanımı değişti artık.

Özge Fışkın’dan enteresan bir gece: Başka Şarkılar. Çarşambaları Hayal Kahvesi’ni hıncahınç dolduran Özge’nin ayda bir kere söylediği özel bir repertuar. “Nedir bu gecenin kıymet-i harbiyesi” dedim Özge’ye; aynen şöyle cevap verdi: “Benim bugüne dek severek dinlediğim ama söyleme fırsatı bulamadığım şarkıları akustik düzenlemelerle yorumluyoruz. İlkini 14 Şubat gecesi yaptık. Çok güzel tepkiler aldığımız için ayda bir tekrarlamaya karar verdik. Sevgililer Günü’ndeki adı Aşklı Şarkılar’dı. Bundan böyle Başka Şarkılar. Nur Yoldaş’tan ‘Sultan-ı Yegah’ var mesela. Şebnem Ferah, Aylin Aslım, Yeliz, Fikret Kızılok şarkıları var. Her performansta yeni şarkılar ekleyeceğim.” Özge Fışkın’ın Başka Şarkılar’ı bu akşam Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

* Albüm önerisi olarak, Nada’nın ‘Oda’sını öneriyorum. O odaya mutlaka girmeniz lazım. Cenker’in ‘Vesaire Vesaire’si ve Alp Ersönmez’in ‘Yazısız’ını. Karikatürlerin altında yazar ya; ‘Yazısız’, sadece müzik...


* Galata’da ‘Blogger’s Base’. İnternet fikirlerinden konuşmak isteyenlerin, bilgisayarını alıp tek başına takılmak isteyenlerin mekanı... Varsın bloglar kapalı olsun; blogcular orada. Ne kadar iyi bir fikir. TTNet geldi mesela, “Ben sponsor olayım” dedi. Mevzuya erken uyanan bir sponsor daha var; Caffe Nero. İçerik deseniz; www.bizibozmaz.com sağlıyor, yeni fikirler geliştiriyor. Ne yapıyorlar orada dersiniz? İnternet aleminin en pırıltılı insanlarını bir araya topluyorlar. İşlet-meci ortaklardan biri, Mansur Forutan; gazeteci. Bir alt katları var; orayı rock bar yapmak istiyorlar. Olmaz mı? Niye olmasın, şahane olur...