Haberin Devamı

AEROSMITH
14 MAYIS-Küçükçiftlik Park
Türk dinleyicisi için çok cazip bir isim. Ancak 110-650 TL arası olan bilet fiyatıyla bir miktar sıkıntı çekebilirler. Solist Steven Tyler, İstanbul Konseri ile ilgili Adriana Lima’ya tweet attı. Reklam güzel ama Aerosmith’le yeni kuşak arasında güçlü bir bağ yok ne yazık ki. Bence kaçırmayın. 12 gün boyunca İstanbul’dalar; magazinini de bolca izleriz.

PET SHOP BOYS
24 MAYIS- Parkorman
Babylon Soundgarden’ın ana grubu olarak sahne alacaklar. Alternatif bir festival ve 89 TL’lik bilet fiyatıyla çok uygun. PSB; 80’lerde büyüyenler için özel bir grup. Eskilerden bolca çalarlarsa eğlendirecekleri kesin.
Alternatifi: MANOWAR- Küçükçiftlik Park Metal Summer Fest’in bilet fiyatları 99-335 TL arasında. Metal camiası için biraz pahalı.

JUSTIN TIMBERLAKE
26 MAYIS-İTÜ Stadyumu
90’ların boy band’i N’Sync’ten bugüne çok yol aldı. Son albümünde R&B yapmayı tercih eden Timberlake’in tribün biletleri tükendi. Saha içi (160 TL) ve en pahalı ‘Diamond Circle’ biletleri (645-765 TL) satışta. Justin de 3 gün süreyle İstanbul’da olacak.

MASSIVE ATTACK-SOUNDGARDEN
6 HAZİRAN- Küçükçiftlik Park
Trip-hop’un mucidi Massive Attack’la 2010’da yeniden bir araya gelen Soundgarden’ın liderlik ettiği yüzde 100 Fest kadrosunda yerli, yabancı ve elektronikadan rock’a uzanan yelpazede çok önemli isimler var. Ayakta 160 TL, VIP Teras’ta ise 530 TL ödemeniz gerekiyor.
Alternatifi: DJ TIESTO- Black Box
Premium tribün 250, tribün 150, ayakta 110 TL.

ONE LOVE
14-15 HAZİRAN-Parkorman
Bilet fiyatları 130 ila 250 TL arasında değişen One Love Festivali’nin bu yıl rock’tan elektronik/dans çizgisine doğru yönelmesi bilet satışını olumsuz etkileyebilir.

TRAVIS
19 HAZİRAN- Black Box
İskoç Travis hem 90’ların rock ruhunu taşıması hem de samimiyeti itibarıyla izlenmeye değer. Tribün 125, sahne önü 250 TL.

BOB DYLAN
20 HAZİRAN- Black Box
Ozandır, ustadır, özgürlük madalyası sahibidir, efsanedir. İstanbul’a kadar gelince izlememek olmaz. En önde oturarak izlerim derseniz 500, salon içinde 300, premium tribünden 275 TL ödeyeceksiniz. Değmez mi? Kesinlikle değer.

PIXIES
24 HAZİRAN- Black Box
Onlara dair bildiğiniz tek şey ünlü ‘Fight Club’ filminin şarkısı ‘Where Is My Mind’sa mutlaka gelin. Çünkü punk-rock’ın bu sert elemanlarına dair öğrenmeniz gereken çok şey var. Nirvana ve Radiohead gibi grupları etkilemiş; sözlerindeyse seks ve UFO’lardan söz eden Pixies’i 150-250 TL arası bir bedelle izleyebilirsiniz.

METALLICA
13 TEMMUZ-İTÜ Stadyumu
7 kıtada konser vermiş efsane thrash metal grubu Metallica, ‘By Request’ turnesiyle 5. kez İstanbul’da. Başlangıçta hızlı olan bilet satışları yavaşladı. Eğer fiyatı 175-500 TL arası değişen biletlerden alırsanız grubun çalacağı şarkıları belirlemeye hak kazanıyorsunuz.

NEIL YOUNG-CRAZY HORSE
15 TEMMUZ-Küçükçiftlik Park
Şüphesiz yılın konserlerinden biri. Folk rock’un babalarından, gitar üstadı, 70’lerden günümüze ayakta duran çınar Neil Young’un Crazy Horse’la göstereceği performansı kaçırmak, büyük ikramiye vuran bileti kaybetmek gibi. Biletler 105-475 TL.

PORTISHEAD
20 AĞUSTOS-Küçükçiftlik Park
Onca yıl bekledik; kendilerini İstanbul’da izlemek 2014’e nasipmiş. Massive Attack ve Tricky’den sonra trip-hop/down tempo’da ikon olmuş, kulvar açmış gerçek bir efsane. Midtown Fest kapsamında sahnede ve biletler 100-450 TL arası.

LADY GAGA
16 EYLÜL-İTÜ Stadyumu
Yine kariyerinin doruğunda bir isim. Şarkıcı, söz yazarı, moda tasarımcısı, oyuncu, LGBT aktivisti... Dünyanın en etkili ve güçlükadınlarından biri. Avrupa turnesinin ilk ayağı olan İstanbul konserinde tüm gözler üzerinde olacak. Biletleri bugün piyasaya çıkıyor.