Cadde Üç ay önce mezarını yaptırmış!

Üç ay önce mezarını yaptırmış!

29.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otel odasında, sunucu Vatan Şaşmaz’ı sırtından vurarak öldüren Filiz Aker’in, üç ay önce Türkiye’ye gelip mezarını yaptırdığı ortaya çıktı.

Üç ay önce mezarını yaptırmış

Sunucu Vatan Şaşmaz’ı otel odasında öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’in 3 ay önce Türkiye’ye gelerek Tuzla’da mezarını yaptırdığı öğrenildi. Adını yazdırdığı mezarının başında görüntülediğimiz Aker’in yeğeni Dilek Bayer, halasıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Aker’in Şaşmaz’la aşk yaşadıkları dönemde, sunucudan çocuk yapmak istediğini, ancak hamile kalamadığını belirten Bayer, “O dönem doktor halama hamile kalamayacağını söylemişti. Halam bunu hazmedemedi. Büyük bir aşk yaşadılar. Emel Sayın’ın yeğeni Nergis Mizanoğlu’yla birlikteyken, halamla görüşüyorlardı. Onun duygusal anlamda canını yaktı diye düşünüyorum. Son dönemde Vatan, halamı hep arar, sorardı. Halamın gerçek ismi Fatoş Bayer’dir. Duyduğumuza göre Vatan bir aydır otele gidip geliyormuş. Halamın bir şeyler yapacağını bekliyordum ama bu şekilde olacağını hiç tahmin etmemiştim” dedi.

Haberin Devamı

‘İddialar doğru’

Aker’in planlı bir kadın olduğunu söyleyen Bayer, “Para pul iddiaları doğru. Ama Vatan’ın evliyken ondan para aldığını sanmıyorum. Aile içinde otorite halamdayda, patron oydu. Politik bir kadındı kimseyle arasını bozmazdı. Vatan’a ‘Hadi canım görüşürüz’ dedi, o arkasını dönünce ‘Sen beni sırtımdan vurdun ben de seni vuracağım’ diyerek ateş etmiştir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘Teyzemin bir erkeğe para vereceğini sanmıyorum’

Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan, Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Magazin’ programına katıldı.

Üç ay önce mezarını yaptırmış


Şaşmaz ve Aker’in ilişkilerinin 2009 yılına dayandığını anlatan Ercan, “Vatan’a aşıktı onunla evlenmek istiyordu. İlişkileri bittikten sonra arkadaş olarak görüşmeye başladılar. Teyzem daha önce birkaç kez intihara teşebbüs etti. Birinden ben kurtardım. Bir dönem borsada büyük para kaybetti. Teyzemin bir erkeğe para vereceğini sanmıyorum” dedi. Ercan, “Teyzenizin maddi durumu nasıldı?” sorusuna ise, “ABD’de evi vardı, onu sattı. İranlı bir iş adamıyla 10 yıl imam nikahlı kaldı. İki ev almıştı, mücevherleri vardı. Lüks yaşamından ödün vermezdi. Cebindeki son kurşuna kadar bu otelde kalacağını, sonra da kafasına sıkacağını düşünüyordum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Kendini ölüme hazırlamış’

12’de otele gittiklerini ve Aker’in moralinin bozuk olduğunu belirten Ercan, “İçki içmeye başladı. Bana, ‘Bugün çok mutluyum. Daha önce böyle mutlu olmadım. Mutluluğum seni üzebilir. Sen mutlu ol. Cesur ve ayakta ol’ dedi. ‘Bu otelden gelin çıkacağım, Vatan’la evleneceğim. Eşini boşayıp beni alacak’ diyordu. Vatan’a tuzak kurmuş” açıklamasını yaptı.

‘Kendini öldüreceğini söylerdi’

Üç ay önce mezarını yaptırmış


Filiz Aker’in ablası Eda Eren, kardeşinin sürekli kendini öldürmekten bahsettiğini söyledi. Eren “Bana karşı çok ketumdu. Sohbet eden iki kardeş değildik. Zaman zaman kendini öldüreceğini söylerdi. ‘Allah’ın aldığı canı Allah alır, sen alamazsın, günah’ derdim. Ama dinlemezdi. Her defasında ‘Bana masal anlatma’ derdi. Onu tövbekâr edemedim” dedi. Aker’le düşünce farklılıklarının olduğunu belirten Eren, “Hiç laf dinlemezdi. O kuzeyse, ben batıydım. Kız kardeşime üzüldüm. Mazlum bir insanın canını almasına daha çok üzüldüm” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Annesini ağabeyi öldürmüş

Hande Ataizi’nin ‘Sen İste Yeter’ programına Filiz Aker’in ağabeyi Süleyman Bayer bağlandı. 11 yıl gasptan cezaevinde kaldığını söyleyen Bayer, “30 yıl önce annemi abim öldürdü” dedi.

‘Hayat sana teşekkür ederim’

Cinayetten saatler önce Filiz Aker’in instagram’da paylaştığı son fotoğrafın altına yazdığı mesaj dikkat çekti. Aker, “Yaşam her anın için sana çok teşekkür ederim” yazısıyla kucaklama, gülen ve kadeh emojileri paylaşmış.

Üç ay önce mezarını yaptırmış

3 dakika arayla odaya geldiler

Vatan Şaşmaz’ın öldürüldüğü oteldeki farklı güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü Şaşmaz’ın güvenlik kontrolünden geçerek otele girişi görülüyor. Filiz Aker, saat 17.49’da odaya giriyor, 3 dakika sonra saat 17.52’de Şaşmaz odanın kapısını çalıyor.

Üç ay önce mezarını yaptırmış


Görüntülerde kısa süre önce Aker’le aynı masada yemek yiyen yeğeninin ihbarı üzerine otel görevlilerinin ve yeğeni Dora Ercan’ın kata geldikleri de görülüyor. Onların odanın kapısına geliş saati ise 19.20 sıraları... Güvenlik görevlileri ve Aker’in yakınları, saat 19.50 sıralarında odaya girebiliyor ve korkunç görüntüyle karşılaşıyorlar.

Haberin Devamı

‘Duygularımı ifade edemiyorum’

Üç ay önce mezarını yaptırmış


Yıllarca Vatan Şaşmaz’la, ‘Sabah Keyfi’ programını sunan Melike Öcalan, duygularını sosyal medyadan anlattı. Sunucu, “Kelimeler boş ve kifayetsiz. Uzun uzun yazsam. Onu anlatsam, bizi anlatsam, güzel yılları yazsam. 42 yıllık bir ömür, geride kalan sevenlerine emanet bir bebek, gözü yaşlı eş, tek dayanağı oğlu olan bir anne... Sanki kabullenip bunları yazmazsam, geri gelecekmişsin gibi... Biri gerçek değil diyecek gibi geliyor. Ama gerçek ne yazık ki hem de pisi pisine bir gerçek. Ruhun şimdi Allah’a emanet yol arkadaşım. Nurlar içinde uyu. Hakkım varsa katbekat helal olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Sahnesini izlerken haberi aldım’

‘Çocuklar Duymasın’ndaki rol arkadaşı Tamer Karadağlı, Vatan Şaşmaz’ın ölüm haberini diziyi izlerken aldığını belirtti. Oyuncu, “Duygularımız çok karışık. Şok içindeyiz. Vatan, son derece disiplinli ve neşeli bir çocuktu. Derdi olduğunu söylemezdi. Çok efendiydi. İnsanın inanası gelmiyor” şeklinde konuştu.