Cadde Yeşim Erbil: 42 gün oldu

Yeşim Erbil: 42 gün oldu

29.11.2018 - 10:44 | Son Güncellenme:

Mehmet Ali Erbil'in doktor kardeşi Prof. Dr. Yeşim Erbil, Kanal D’de yayınlanan '2. Sayfa' programına telefonla bağlandı. Erbil, abisinin sağlık durumunu canlı yayında anlattı.

Yeşim Erbil: 42 gün oldu

Son günlerde abisi Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında çıkan haberlerden rahatsız olan Yeşim Erbil, '2.Sayfa' programında Erbil'in son sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Erbil, "42 gün oldu. Şu anda hala solunum cihazına bağlı. Kendisi de nefes alıyor ama bu nefes vücuda yeterli oksijen girişini sağlamadığı için aletle de destek alıyor. Solunum cihazına uyum sağlaması için hafif, uyutucu ilaçlar veriliyor. Akciğerdeki enfeksiyon kontrol altında. Böbrek fonksiyonları iyi. Zaman zaman sorun yaşıyorduk ama şuanda iyi. Yol uzun.Yol çok uzun. Trakeostomi dediğimiz, uzun süre yoğun bakımda kalan hastalara tüp takılır. Tüple solunum cihazı bağlanır solunum cihazına. Bu tüp ağızdan solunum yoluna gider. Çok uzun süre tüple kalamayacağı için, trakeostomi denilen işlem yapıldı. Bu işlem yapılabilir, doğal yoğun bakımın süreci bu. Özellikle daha kötü olduğu için değil. ‘Gırtlağı delik’ denilince, infial uyandırdı herkes çok üzüldü" açıklamasında bulundu.