Cadde Yeşim Salkım: Büyüye inanmayan yoktur

Yeşim Salkım: Büyüye inanmayan yoktur

21.06.2017 - 10:10 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 13  yıl sonra tekrar beyaz perdeye uyarlanan 'Büyü 2' filmi, önceki akşam Özdilek AVM Cinetime sinemalarında, oyuncuların da katılımıyla özel gösterim yaptı.

Yeşim Salkım: Büyüye inanmayan yoktur

2004 yapımının devam filmi olan 'Büyü 2'de yönetmen koltuğunda Adnan Güler oturuyor. Filmin senaryosu ise Şafak Güçlü ve Servet Aksoy yazdı.

Haberin Devamı

Film, üniversitede psikoloji okuyan bir grup gencin, hocaları tarafından doğa üstü varlıkların etkisi altındaki köy halkını ziyarete gitmeleriyle başlayan korku ve macera dolu hikayeyi konu alıyor. Başrollerini Gizem Salkım, Özgül Kavruk, İlayna Kıyak ve Can Arapacı’nın paylaştığı, 'Büyü 2'de Yeşim Salkım da konuk oyuncu olarak rol alıyor.

"AKSİNİ İDDA EDEN KENDİNİ KANDIRIYORDUR"

13 sene önce vizyona giren 'Büyü' filminin galasında çıkan yangını ima edilerek “Bir gerginlik var mı?” şeklinde esprili soru yöneltilince Yeşim Salkım, "Hayatında büyüye inanmayan yoktur. Herkesin başına gelmiştir. Kiminle konuşursanız konuşun ailesinden birileri tütsü yakmıştır, sirkeli sularla kapıların önleri silinmiştir. Bunun aksini iddia eden Türkiye’de kendini kandırıyordur ve yalan söyler. Bu herhangi bir korku filmi değil, zaten tarihe de baktığınızda Hz. Süleyman döneminde Belkız karakteri adında kötücül bir gücün varlığından bahsedilir. Bütün kitaplara baktığınız zaman da bu konudan bahsedilir. Dolayısıyla korkmamak ve gerilmemek elde değil" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"HALA İNANAMIYORUM"

Salkım, "Hayatımda ilk kez bir korku filminde rol aldım, ama iyi ki de oldu. Benim bu tür işlerde olmam gerektiğini düşünüyordum” dedi ve kendisine rol verdikleri için yapımcılarına teşekkür etti.

Usta sanatçı, "Genç arkadaşlarımla böyle bir projede olmak çok keyifliydi, kızım Gizem de (Salkım) başrolde, yolu açık olsun. Çok şahane bir korku filmi seyredecekler. Tam zamanı, alın sevgilinizi çıkın çıkın gidin. Bol bol korkun, gece de birbirinize sarılın, uyuyun" diye konuştu. Annesinin ardından Gizem Salkım, "Gerçek mi bu diyerek başlamak istiyorum, çünkü hâlâ inanamıyorum. İnanılmaz bir deneyim yaşadım. Çok çalışmıştım ama bugünün geleceğini hiç tahmin edememiştim. İnşallah çok korkarsınız" dedi. Özgül Kavruk, "Senaryoyu çok merak ederek ve gerilerek okudum. İnşallah bu da perdeye yansımıştır ve seyirci de bizim kadar keyif alır" ifadelerini kullandı.

"BİZ KORKARAK ÇEKTİK"

Oyuncu arkadaşı Özgül Kaynak’ın tuttuğu mikrofonlara Melih Değirmenci, "Çok enetresan bir yerde çektik filmi, Ödemiş’in Birgi Köyü. Çok enteresan bir doğası var, filmin kendisi gibi. Biz korkarak çektik, inşallah sizler de korkarak izlersiniz” dedi.

Haberin Devamı

"HERHANGİ BİR KORKU FİLMİ DEĞİL"

Tarihten esinlenerek ve gerçek hikayelerin araştırılmasının ardından yazılan senaryo için yapımcı Ebru Aksoy, "Filmin çekildiği Ödemiş’in Birgi Köyü’nde yaşanmış hikayeler var. Biz bu hikayelere dayandırmaya çalıştık filmimizi. Zaten büyü de tüm kitaplar tarafından kabul edilen bir şey. Gerçeği yansıtmaya çaba harcadık. Gişemiz bol, yolumuz açık olsun" dedi.
Ardından tüm oyuncular, aralarında Recep Aktuğ- Gül Aktuğ çifti ve Bülent İşbilen’in de olduğu davetlilerle birlikte filmi izledi. Alkışlarla biten film, izleyiciden tam not aldı. Filmi izleyenlerin ortak cümlesi ise “Biz korktuk, tüm sinemaseverler de gidip korksun" oldu.

İlk filmin galasında yangın çıkmış ve filmin lanetli olduğunu düşünülmüştü. Toplam 6 salonda yapılan galada çıkan yangında, 148 kişi dumandan etkilenerek yaralanmış ve ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılmıştı.