Cadde Yiğit Mahzuni kimdir? Aşık Mahzuni’nin torunu Yiğit Mahzuni kaç yaşında, nereli?

Yiğit Mahzuni kimdir? Aşık Mahzuni’nin torunu Yiğit Mahzuni kaç yaşında, nereli?

13.02.2022 - 21:57 | Son Güncellenme:

Yiğit Mahzuni, ilk olarak dedesi Aşık Mahzuni'nin bestesi olan İşte Gidiyorum parçasını seslendirdi. Genç yetenek Yiğit Mahzuni, Ankara'da doğdu ve ilk eğitimini de burada tamamladı. Müzik aletleri ile müzik kariyerine başladı. İşte, Yiğit Mahzuni hayatı...

Yiğit Mahzuni kimdir Aşık Mahzuni’nin torunu Yiğit Mahzuni kaç yaşında, nereli

Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif'in torunu Yiğit Mahzuni, seslendirdiği şarkılarla son dönemde adından söz ettiriyor. 1996 yılında Ankara'da doğan Mahzuni, birçok sanatçı ile şarkılar seslendiriyor ve besteler yapıyor. Peki, Yiğit Mahzuni şarkıları neler?

Haberin Devamı

YİĞİT MAHZUNİ KİMDİR?

Aşık Mahzuni’nin torunu olan Yiğit Mahzuni, 18 Ağustos 1996 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Genç sanatçının asıl adı Yiğit Birkan Demir'dir, ilk orta ve lise eğitimi Ankara’da tamamladı. 4 yaşındayken piyano eğitimi almaya başlayan Yiğit Mahzuni, ardından dedesi Mahzuni Şerif’in bağlama almasıyla bağlama eğitimi almaya başladı. İlk olarak dedesinin bestesi olan “İşte Gidiyorum” (Çeşm-i Siyahım)‘ı seslendirdi. Diğer yandan da müzik aletleri çalan Mahzuni, bir yandan da müzik aranjörlüğü, kayıt müzisyenliği ve solistlik yapıyor.

Söz yazarlığı ve bestecilik de yapan Yiğit Mahzuni; Demet Akalın, Bilal Hancı, Aynur Aydın, Ekin Uzunlar, Güven Yüreyir, Çılgın Sedat, Elif Buse Doğan gibi ünlü isimlerle çalışıyor. İlk olarak “Seni Düşündüm” adlı dedesi Aşık Mahzuni Şerif’e ithaf ettiği albümünü çıkardı.