Son Güncellenme:
İlk bakışta çember şeklinde yapılmış bir taş köprü izlenimi verse de adı Şeytan Köprüsü, yani insanı yanıltabilir. Yeşillikler içindeki eşsiz doğa manzarası ile birleşen bu yanılsama, adeta suyu ve yeşili çevreleyen yuvarlak bir resim çerçevesi oluşturur. Yarım daire biçiminde ince kemerli olarak inşa edilen Rakotz Köprüsü, Almanca söylenişiyle Rakotzbrücke suya yansıyan görüntüsüyle kusursuz bir çember oluşturur. Köprüye verilen Şeytan Köprüsü adı da bu kusursuz mimari yapıdan gelir.Almanya’nın Saksonya eyaletinde bulunan Kromlauer Parkı’ndaki Rakotz Köprüsü, fotoğrafçıların uğrak mekanı olarak öne çıkar. Eşsiz manzarasıyla beğeni toplayan köprü, bulunduğu parkın müthiş doğasıyla bütünleşir.
Rakotzsee, yani Rakotz Gölü üzerinde yer alan köprü yerel olarak bulunan taşlarla inşa edilir, ancak iri kayalarla oluşturulan ince kemerdeki bazalt taşların kaynağı İsviçre ve Bohemya’nın taş ocaklarıdır. İnce ve kemerli olarak taştan yapılan köprü, 200 dönümlük bir park olan Kromlauer Parkı gibi Kromlau Şövalyesi Friedrich Herrman Rötschke tarafından yaptırılır ve inşası 1860 yılında tamamlanır.Köprünün her iki ucunda özel taşlar kullanılarak yapılan sivri uçlu kaya kuleler bulunur. Sağladığı optik ilüzyon ile halk arasında “şeytan işi” olarak adlandırılsa da kusursuz bir matematik, eşsiz bir mimari ve ince işçilik sayesinde ayakta duran Rakotz Köprüsü, ince bir yüzük gibi Rakozt Gölü’nü süsler.
Rakotzbrücke halk arasında “Şeytan Köprüsü” olarak da adlandırılır. Bu ad, tıpkı Bulgaristan’da yer alan Şeytan Köprüsü’nde olduğu gibi sudaki yansımanın sağladığı kusursuz dairesel görüntüden kaynaklanır. Şeytan Köprüsü adı bir olumsuzlama içermez, aksine bu dahiyane yansıma fikrine bir övgü olarak da düşünülebilir. Yansıması ile birleşerek çember oluşturan Rakotzbrücke, etrafındaki doğa manzarası ile birleşerek mistik bir hava oluşturur.
Aşağı Saksonya eyaletinin ünlü parklarından biri olan Kromlauer Parkı’na ulaşım Almanya’nın kusursuz ulaşım ağı sayesinde oldukça kolay. Park 7 gün 24 saat küçük bir giriş ücreti karşılığı ziyaret edilebilir. Rakotzbrücke’e varmak için 4-5 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yapmak da mümkün. Yol boyu pek olağanüstü güzellikte pek çok manzara ile karşılaşılacağını da not düşmek gerekir.Özellikle bahar aylarında Kromlouer Parkı rengarenk çiçekler ile kaplandığından bu mevsim önerilir. Yine de yazın ya da kışın kar altında da Rakotzbrücke’ün manzarasının eşsiz olduğu aklınızda olsun. Köprünün gelecek nesillere kalabilmesini garantiye almak açısından köprünün üzerinde yürümenin yasak olduğunu unutmamak gerekir.