Geri Dön

Etli türlü tarifi

Yazın en sevdiğimiz yemeklerden bir tanesi etli türlü. Üstelik bu etli türlü tarifini düdüklü tencerede kolayca yapabilirsiniz. İşte karşı koyamayacağınız nefis etli türlü tarifi...

Etli türlü tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gram kuşbaşı et
1 patlıcan
1 kabak
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
8 taze fasulye
2 patates
3 domates
1 kaşık salça
1 soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz

Etli Türlü Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencerenizi ocağa alıp sıvı yağ ekleyin.

Kuşbaşı et, yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip güzelce kavurun.

Domates ve salçayı da koyup kavurmaya devam edin.

Sırasıyla istediğiniz şekilde doğradığınız patlıcan, kabak, taze fasulye ve patatesi ilave ettikten sonra sarımsağını rendeleyin.

Tuzunu ve üzerini geçmeyecek kadar suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın.

Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber