Tavuklu lahana sarması tarifi
Lahana sarması zeytinyağlıların en güzelidir. Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan lahana sarması tarifini öğrendikten sonra bir daha hep yapmak isteyeceksiniz. Tavuklu lahana sarması nasıl yapılır, lahana sarması tarifi nedir diye merak ediyorsanız işte cevaplar…

Malzemeler
1 büyük lahana
2 orta boy soğan
3 çay bardağı pirinç
2 adet tavukgöğsü (kıyma makinesinden geçirilmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 fiske maydanoz
1 fiske nane
Göz miktarı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
3 tatlı kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı un
3 tatlı kaşığı domates salçası
Göz kararı su
Tavuklu Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
Yapımı kolay olsa da lahana sarması biraz emek isteyen zeytinyağlılar arasındadır. Ancak pişirildikten 5 dakika sonra tencerenin dibini görebilmeniz muhtemeldir. Sizin de canınız lahana sarması çektiyse, lahana sarması tarifi, lahana sarması nasıl yapılır diye internette sabırsızlanarak arayışa girdiyseniz tam olarak doğru yerdesiniz. İşte tavuklu lahana sarması tarifi...
Birinci adım: Öncelikle lahanamızı güzelce temizliyoruz. Yapraklarını kökünden ayırıp kaynayan suya koyuyoruz. Sarmamız kolay olsun diye 5 dakika kadar pişiriyoruz.
İkinci adım: Soğanları rendeleyip maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri derin bir kaba alıp kıyma makinesinden geçirilmiş tavukgöğsünü, tuzu ve karabiberi ve zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.
Üçüncü adım: Tezgahınıza aldığınız lahanaların damar kısımlarını ezerek iç harcı koyup sarıyoruz.
Dördüncü adım: Tencerenin dibine lahananın en damarlı kısımlarını koyarak sarmalarınızı üzerine dizin.
Beşinci adım: Sarmalarınızın açılmaması için üzerine tabak kapatabilirsiniz. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
Son adım: Pişen lahana sarmalarınızı servis edin.
Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


