Geri Dön

Tavuklu lahana sarması tarifi

Lahana sarması zeytinyağlıların en güzelidir. Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan lahana sarması tarifini öğrendikten sonra bir daha hep yapmak isteyeceksiniz. Tavuklu lahana sarması nasıl yapılır, lahana sarması tarifi nedir diye merak ediyorsanız işte cevaplar…

Tavuklu lahana sarması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 büyük lahana
2 orta boy soğan
3 çay bardağı pirinç
2 adet tavukgöğsü (kıyma makinesinden geçirilmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 fiske maydanoz
1 fiske nane
Göz miktarı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

3 tatlı kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı un
3 tatlı kaşığı domates salçası
Göz kararı su

Tavuklu Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Yapımı kolay olsa da lahana sarması biraz emek isteyen zeytinyağlılar arasındadır. Ancak pişirildikten 5 dakika sonra tencerenin dibini görebilmeniz muhtemeldir. Sizin de canınız lahana sarması çektiyse, lahana sarması tarifi, lahana sarması nasıl yapılır diye internette sabırsızlanarak arayışa girdiyseniz tam olarak doğru yerdesiniz. İşte tavuklu lahana sarması tarifi... 

Birinci adım: Öncelikle lahanamızı güzelce temizliyoruz. Yapraklarını kökünden ayırıp kaynayan suya koyuyoruz. Sarmamız kolay olsun diye 5 dakika kadar pişiriyoruz.

İkinci adım: Soğanları rendeleyip maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri derin bir kaba alıp kıyma makinesinden geçirilmiş tavukgöğsünü, tuzu ve karabiberi ve zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.

Üçüncü adım: Tezgahınıza aldığınız lahanaların damar kısımlarını ezerek iç harcı koyup sarıyoruz.

Dördüncü adım: Tencerenin dibine lahananın en damarlı kısımlarını koyarak sarmalarınızı üzerine dizin.

Beşinci adım: Sarmalarınızın açılmaması için üzerine tabak kapatabilirsiniz. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.

Son adım: Pişen lahana sarmalarınızı servis edin. 

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar