Pazar Aklınıza esen her yer ofis

Aklınıza esen her yer ofis

22.08.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yaz aylarında evden çalışmaya alternatif olabilecek doğa içinde, deniz kenarında ya da popüler lokasyonlardaki alanları gezdik.

Aklınıza esen her yer ofis

 

Ceyda Ulukaya / ceyda.ulukaya@milliyet.com.tr - Pandemiyle birlikte birçoğumuzun hayatında kalıcı olarak yer edinen evden çalışma, sıcak yaz günlerinde daha zor. Kaçacağı bir yazlık, açacağı bir klima ya da buzla dolduracağı bir küveti olmayanlar için ev, değil çalışma, yaşama alanı olmaktan dahi uzaklaşıyor. Peki bir sahil ofise ya da orman ofise ne dersiniz? İstanbul’un farklı semtlerinde, deniz kenarında, orman içinde ya da popüler lokasyonlarda kendi çalışma ortamınızı yaratmak veya mevcut ortak çalışma alanlarından yararlanmak mümkün. Üstelik programınıza sergi, konser gibi farklı etkinlikleri de dahil ederek. Bizzat deneyimleyerek evden çalışmaya alternatif olabilecek  seçenekleri listeledik:

Haberin Devamı

Denize nazır ofis

Aklınıza esen her yer ofis

İlk durağımız Kilyos’taki Burc Beach’te 75 metrekarelik bir alanda “beach office” olarak hizmet veren Workinton. Yaklaşık 10 yıldır paylaşımlı ofis, hazır ofis ve toplantı odası gibi seçeneklerle hizmet veren Workinton, aslında üyelik sistemiyle çalışıyor fakat Kilyos şubesinde durum farklı: Sadece Burc Beach giriş ücreti (Haftaiçi 80 lira) ödeyerek deniz kenarı ofisinize kurulup püfür püfür çalışmaya koyulabiliyorsunuz. Alan, 5 ayrı masada 20 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede. Sabah saatlerinde gittiğimizden ofis alanında sadece iki kişiyle karşılaşıyoruz, böylece en güzel masayı kapıyoruz. Alanda wifi, masalarda çoklu prizler mevcut, yiyecek-içecek servisi var. Bir süre çalıştıktan sonra mola vermek istediğinizde rahatlıkla denize girebilir, güneşlendikten sonra tekrar mesaiye dönebilirsiniz. Ofis alanı haftaiçi 08.00-19.00 arası hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Üsküdar’da Boğaz’a karşı

Aklınıza esen her yer ofis

Üsküdar Belediyesi’nin girişimiyle üç yıl önce, sahildeki eski evlendirme dairesinde kapılarını açan Nevmekan Sahil, şehrin ortasında sunduğu sesli ve sessiz çalışma ortamının yanı sıra kütüphane, sergi ve kafe ortamıyla da evden çalışmaya alternatif. Alt kattaki kütüphane ortamı, genellikle öğrencilerin rağbet gösterdiği bir alan. Wifi mevcut, çay, kahve, su, kek gibi ikramlar da söz konusu. Pandemi öncesi 24 saat açık olan çalışma alanı, pandemi koşullarında 10.00-18.00 saatleri arasında, sınırlı kapasiteyle hizmet veriyor. Maske zorunlu. Kitap-kafe olarak anılan ve özel bir akustiğe sahip kubbealtı alanıyla ilgi gören giriş katta ise yiyecek-içecek servisi var. Saat 22.00’ye kadar açık olan bu alan da yine çalışma amaçlı tercih edilebiliyor. Avluya çıkıp havuz başında oturmak, hemen yandaki Hanım Sultanlar Müzesi’ni ziyaret etmek de mümkün.

Aklınıza esen her yer ofis

Kemerburgaz Kent Ormanı, yaklaşık 5.5 milyon metrekareye yayılan devasa bir yeşil alan. İçerisinde piknik yapmaktan tenis oynamaya sayısız seçeneğe zaten sahipsiniz. Buna bir de çalışmayı eklemek üzere tabelaları takip ederek Yeni Bir Yaşam (YBY) Alanı’na doğru yola koyuluyoruz. Etrafta piknik yapan aileler, ders çalışan çocuklar, nefes terapisi yapan bir grup ve çeşitli ziyaretçiler olsa da orman o kadar büyük ki, her an izolesiniz. Bir ağacın gölgesine sığınmak ya da bir kamelyaya yayılmak mümkün. Hava esintili, ortam sessiz, etraf alabildiğine yeşil. YBY ve Beltur gibi muhtelif alanlarda İBB Wifi’ndan yararlanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek için çevrede her tür tesis mevcut. Mola verdiğinizde bisiklet ya da akülü araç kiralayarak ormanı keşfe çıkabilir ya da Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden Mağlova Su Kemeri’ni ziyaret edebilirsiniz. Mesai bitimi için, orman içindeki DOT Ormanda tiyatro ve YBY konser etkinlikleri programına göz atmanızda fayda var.

Haberin Devamı

Kadıköy’ün ‘İdea’sı

Aklınıza esen her yer ofis

İdea Kadıköy, Moda’nın en güzel noktasında, denize nazır bir çalışma ortamı arayanlar için ideal bir seçenek. Kadıköy Belediyesi tarafından dört yıl önce hayata geçirilen kolektif çalışma alanı, Derslik ve İşlik olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Derslik bireysel kullanıcıların ücretsiz olarak faydalanabildiği yarı sesli bir alan. Wifi mevcut, klimalar filtreli ve ortam sık sık havalandırılıyor. Pandemi nedeniyle kullanım 30 kişiyle sınırlı, maske takmaksa zorunlu. Benzer koşulların geçerli olduğu İşlik ise aylık olarak kiralanabilen bir ofis alanı. Hem öğrencilerin hem çalışanların tercih ettiği çalışma alanı, ağaçların gölgesindeki deniz manzaralı bahçeli kafesiyle de huzurlu bir mola imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

24 saat açık ve serin  

Aklınıza esen her yer ofis

Hasanpaşa’da kısa süre önce kapılarını açan Müze Gazhane’nin sergi, tiyatro ve konser salonlarının yanı sıra iki ortak çalışma alanı barındırdığını biliyor musunuz? Marmaray ve metrobüsle rahatlıkla ulaşılabilen Gazhane’de Afife Batur Kütüphanesi’nin üst katında yer alan 25 kişilik sessiz çalışma alanı 09.00-21.00 saatlerinde hizmet veriyor. 35 kişi kapasiteyle sesli çalışma alanı olarak kullanılan bağımsız birim ise 24 saat açık ve oldukça serin.

Kolektif konseptler 

Aklınıza esen her yer ofis

Maslak, Ataşehir, Levent, Şişhane olmak üzere şehrin 10 lokasyonunda Hazır Ofis, Gezgin, Sabit Masa, Sanal Ofis ve Dijital Üyelik olmak üzere 5 farklı konseptte hizmet veren Kolektif House, uzaktan çalışanlar için geliştirdiği çözümlerle öne çıkıyor. Biyofilik tasarlanan çalışma alanları, resepsiyondan güvenliğe, ortak bahçeden terasa, WiFi’dan yazıcıya her tür ihtiyaca yanıt veriyor.