Pazar Barınmanın adresleri

Barınmanın adresleri

26.02.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya çıkan en büyük sorunlardan biri olan barınma ihtiyacı, kamusal ve özel pek çok girişimle çözüme kavuşturulmaya çalışıyor.

Barınmanın adresleri

Bir Kira Bir Yuva’dan misafirol’a kadar pek çok uygulamayı evini depremzedelere açmak ya da barınma ihtiyacı olanlar için derledik.

Haberin Devamı

Evim Yuvan Olsun: İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan Evim Yuvan Olsun kampanyasına evimyuvanolsun.org sitesi üzerinden ulaşılıyor. Siteye giren depremzedeler gönüllü konaklama için başvurabiliyor. Evini depremzedelerle paylaşmak isteyenler arasında birden fazla ve kullanmadığı evi olanlar bedelsiz tahsis ederek ya da indirimli fiyatla evlerini kiralayabiliyor. Kaymakamlığın uygundur tespinin ardından yetkililer evini bedelsiz tahsis edenlerle “Ödünç Sözleşmesi”, evini idirimli fiyata kiralayanlarla “Kira Sözleşmesi” imzalıyor. Depremzedeler bu evlere kaymakamlıklar tarafından yerleştirilirken evin tahsis süresi bittikten sonra evler yine kaymakamlıklar tarafından ev sahiplerine teslim ediliyor. Kira desteğinde bulunmak da mümkün.

Haberin Devamı

Bir Kira Bir Yuva: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İhtiyaç Haritası ile birlikte geliştirdiği Bir Kira Bir Yuva uygulaması ihtiyaç sahibi aile ile destek vermek isteyenleri aracısız buluşturuyor. birkirabiryuva.org sayfasında kullanıcılara yönelik “Kira Desteği Almak İstiyorum”, “Kira Desteği Vermek İstiyorum” ve “Evim Kullanılsın İstiyorum” butonları yer alıyor. Kira desteği vermek isteyen vatandaşlar yapacağı yardım miktarı ve kişisel bilgilerini buradaki formlara işliyor. Kullanıma uygun evi olan ev sahipleri de evlerini afetzedeler ile paylaşma yönündeki beyanını ve istenen diğer bilgileri doldurarak kampanyadaki yerini alabiliyor.

TMMOB Barınma Dayanışma Ağı: Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve üyeleri tarafından oluşturulan “TMMOB Barınma Ağı”na tmmob.org.tr/barinma adresinden ulaşarak “Barınma İhtiyacım Var” ya da “Konaklama İmkânı Sağlayabilirim” seçenekleri üzerinden iletişim kurabilir.

Misafir Ol: Depremzedelerle onlara evlerini açmak isteyenleri bir araya getiren Misafir Ol, misafirol.org adresi üzerinden hizmet vermekte. Misafir Ol’un paylaştığı verilere göre şu ana kadar 15 bin depremzede ailenin barınma ihtiyacı karşılandı.

Evim Evindir: Kendilerine güvenli yaşam alanları arayanları onlara evlerini açanlarla bir araya getiren bir diğer uygulama da Evin Evimdir. Boş evlerini açanların yanı sıra ağırlayabileceği kişi sayısını belirterek birlikte yaşamayı önerenler de var.