Pazar Bayrak zamanı

Bayrak zamanı

14.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sokağa dökülen Türk halkı demokrasiye ve özgürlüğüne bağlılığın simgesi olan bayrağı daha çok sevdi. Ülkede tüm meydanlar ve sokaklar bayraklarla süslendi. Öyle ki yer gök ay yıldızlı bayrakla bezendi. Sadece sokaklar değil birçok kişinin sosyal medya profilleri de bayraklarla donatıldı

Bayrak zamanı

- Birçok ilde olduğu gibi Nevşehir’de de darbe karşıtları geçtiğimiz bir ay boyunca sokaktaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu bir virgüldür” diyerek sonlandırdığı demokrasi nöbetlerinin son gününde Nevşehirliler dev Türk bayrağını vinçle göndere böyle çekti.

Haberin Devamı

Bayrak zamanı

Heyecanlı bekleyiş

- Hafta içinde tarihi bir buluşma gerçekleşti. Türkiye’deki FETÖ mensuplarının darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini ilk arayan lider Viladimir Putin ile St. Petersburg’da bir araya gelmesi dünyanın gözünü buraya çevirdi. Diplomatik kaynakların aktardığına göre, iki liderin görüşmesi öncesi Putin’in Erdoğan’ı iki dakika süreyle ayakta beklediği anlaşıldı. Ekonomik anlamda Türkiye’nin olduğu kadar Rusya’nın da bu görüşmeye ne kadar önem
verdiği fotoğraflara böyle yansıdı.

Bayrak zamanı

“Yüzyılın tokalaşması”

Bir diğer önemli konu ise Rus muhalefetinden Jirinovski’nin bu buluşmayı özetleyen sözleriydi: “Bu tokalaşma yüzyılın tokalaşmasıdır”.

Bayrak zamanı

Sesini yükseltti

Haberin Devamı

- Darbe girişiminin ardından milli düşman ilan edilen isim hiç kuşkusuz Fetullah Gülen! Sakinliği ile bilinen Başbakan Yıldırım’ın, geçtiğimiz salı günü grup toplantısında Fetullah Gülen’le ilgili konuşmasında, “Fetö gelecek hesap verecek!” derken sesini yükseltip sinirlendiği o anlar objektiflere böyle yansıdı.

Bayrak zamanı

- Düzce’de demokrasi nöbeti için toplanan binlerce vatandaş darbe girişimini protesto etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde havai fişek gösterisi yapıldı. Havai fişeklerin Türk bayrağına oluşturduğu fon bu görüntüyü ortaya çıkardı.

Bayrak zamanı

- Yenikapı’ya deniz yoluyla gelen milyonlar bayraklarıyla miting alanına akın ettiği sırada bayraklarla bezeli gemiler de sirenlerle onlara eşlik etti.

Bayrak zamanı

- Cumhuriyet tarihinin en çok bayrağı bu bir ay içerisinde satıldı. Bir ayda satılan 25 milyon adet bayraktan 100 milyonluk ciro sağlandı ve bayrak satışı rekoru kırıldı.

Bayrak zamanı

Rio’nun en genç Türk sporcusu

- Rio de Janeiro’da düzenlenen olimpiyatlara katılan 17 yaşındaki Tutya Yılmaz, Türkiye’de ilgi odağı oldu. Olimpiyatlara giden en genç Türk sporcu olmasının yanı sıra sempatikliği ve teknik becerileriyle de gönülleri fetheden Yılmaz’ın figürleri uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Bayrak zamanı

Köprü manzaralı plaj

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan ve 26 Ağustos’ta trafiğe açılacak 3’üncü köprüde sona yaklaşılırken sıcaktan bunalanların köprü manzarasında deniz keyfi böyle görüntülendi.

Haberin Devamı

Bayrak zamanı

Barış mesajı

- MFÖ grubu, hafta içinde Bodrum Antik Tiyatro’da sahne aldı. Grubun solisti Mazhar Alanson, beyaz ceket üzerine yaptırdığı siyah barış simgesiyle barış mesajı verdi. Alanson, “15 Temmuz darbe gecesi o travmatik durumu biz yaşamadık ama biraz asabileştik” dedikten sonra grup, “Mazeretim var asabiyim ben” şarkısını seslendirdi.

Bayrak zamanı