Pazar Boğaz’ın ünlü ikilisi yaza hazır!

Boğaz’ın ünlü ikilisi yaza hazır!

22.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yazın yaklaşmasıyla birlikte Kuruçeşme hareketlenmeye başladı. Semtin gözde ikilisi Reina ve Sortie bu sezon da popülerliklerini koruyacak gibi görünüyor

Boğaz’ın ünlü ikilisi yaza hazır

İstanbul’da havalar nihayet ısınmaya başladı. Sıcaklığın mevsim normallerine yaklaşmasıyla birlikte de şehrin sakinleri için “Boğaz’a karşı kadeh kaldırma, dans etme ve yemek yeme” sezonu açılmış oldu. Kısacası şu sıralar eğlence sektöründe hareketli günler yaşanıyor, yazlık mekanlar sezona ait yeniliklikleriyle müşterilerinin karşısına çıkıyorlar. Bu sürecin en hareketli yaşandığı semtlerden biri de Reina ve Sortie’nin de bulunduğu Kuruçeşme.
İstanbul gece hayatının başı çeken bu iki mekanı bu sezon da birçok yenilikle İstanbulluları eğlendirmeyi amaçlıyor. Mekanların
işletmecileri Ali Ünal ve Ataberk Oral’dan yaptıkları hazırlıkları öğrendik.

REINA (R)- SORTIE (S)

Bu sezon dekorasyonda nasıl değişiklikler yapıldı?

Haberin Devamı


R-Mimarımız Barbara Pensoy ile görüşüp mekanda değişiklik yaptık. DJ kabinini tepede bir noktaya aldık. Kabinin yanına da VIP localar koyduk. Ardından orta bölümdeki dans platformunu yükselttik. Bir de oturma gruplarını yeniledik.

S-Bu sezon için dekorasyonumuzu yeniledik, renklerle oynadık. Kahverengi tonlarını griye kaydırdık. Ayırca loca sayımızı artırıp VIP müşterilerimiz için özel localar oluşturduk.

Bu sezon yeni eklenen restoran ve barlar hangileri?

R-Bu yıl Reina’ya katılan yeni mekanın adı Mirror Lounge. Mirror’a geçen senelerde de birlikte olduğumuz Park Şamdan, Köşebaşı, Blue Topaz, Dragon ve Itsumi Sushi Bar eşlik ediyor.


S-Şefliğini Batuhan Piatti’nin üstlendiği Sortie restoranı açtık. İtalyan restoranı Fratelli La Bufala ve Lübnan restoranı Al Mahara bu yaz hizmete giriyor. Geçen sezonki işletmelerimiz Fishmekan, Venge, Rodizio, Crazzzy Sushhhi Niwa, Cafe de Paris yine bizimle olacak.


En çok tercih edilen yiyecek ve içecekleriniz hangileri?


R- Reina’daki masaların çoğunda başlangıç olarak Osmanlı meze tabağı vardır. Suşilerimiz de ana yemek olarak çok rağbet görüyor. Reina passion martini ise favori alkollü içkimiz.

S- En çok tercih edilen yemeklerimizin başında fırında pişmiş ton balığı ve maydanozlu sos ile servis edilen dana dilimleri geliyor. Roze şampanya geçen sezon olduğu gibi favori.

Müşteriye özel hizmetleriniz var mı?

R- Müşterilerimizi evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz, denizden ve karadan ulaşımlarını sağlıyoruz. Herhangi bir sağlık sorununa karşı her zaman hazır bekleyen bir ekip bulunduruyoruz. Ani bir kutlama mı çıktı? Pastamız çoktan hazır oluyor.

S- Sortie adındaki teknemizle belli güzergahlardan misafirlerimizi ücretsiz olarak kulübümüze getiriyoruz.
Ayrıca biletli ve rezervasyonlu müşterilerimizin fazla beklememesi için farklı kapı uygulamasını başlattık.

Müşterilerin uyması gereken bir giyim kodu var mı?

R-Müşterilerimizi seçiyoruz. Baktığımız şey de kalite. Misafirlerimiz şık olmalı. Gece yarısından sonra mekandaki kadın ve erkek sayısının eşit olmasına dikkat ediyoruz.

S-Bir giyim kodumuz yok. Bizim için özen göstermeleri önemli. Rezervasyon yaptırmış ve terlik-şort ikilisiyle gelmemiş olanlar bizim kapımızda sorun yaşamazlar.

Ses sınırını aşmamak için aldığınız önlemler neler?

R- Ben gece tekne ile bizzat açılıp dışarıdaki sesi kontrol ediyorum. Ayrıca Almanya’dan özel bir perde getirttik ve duvarlarımızda ses emici malzemeler kullandık. Son olarak da İtalya’dan özel bir ses sistemi aldık.

S- Avrupa’dan getirdiğimiz açılır kapanır bir perdemiz var. Özel bir malzemeden yapılmış bu perde hem sesin dışarıya çıkmasını engelliyor hem de rüzgar ve ani yağmur gibi durumlarda misafirlerimizi koruyor.

DJ’leriniz kim? Ne tarz müzik çalıyor?

Haberin Devamı


R-DJ’lerimiz Ufuk Akyıldız ve Ozan Bahtiyar üç yıldır bizimle çalışıyorlar. Türkçe ve yabancı pop parçalardan oluşan listelerle misafirlerimizi eğlendiriyorlar.

S-DJ’imiz Cihat Uğurel Türk ve yabancı popüler parçalardan oluşan listeler hazırlıyor. Çarşamba günlerini Türkçeye, pazarları da house ve R&B’ye ayırdık.

Sizce mekanınızda yaşanan en unutulmaz an neydi?

R-10 yılda dünyaca birçok ünlü simayı ağırladık. Ama benim en çok etkilendiğim an Sting’in dansöz Nuran Sultan eşliğinde kendinden geçercesine eğlenmesiydi.

S- Sortie olarak birçok ünlü misafir ağırladık ama bence aralarında en çok ses getireni Julio Iglesias’dı. Burada dostlarıyla yemek yedi, ardından da konser verdi.

Müşteri kitlesinizi kimler oluşturuyor?

R-Müşteri kitlemiz saatlere göre değişiyor. Gecenin başında ve yemek boyunca 40-60 yaş arası oluyor. Saat ilerledikçe ortalama 20’lere iniyor. Futbolcular, sanatçılar ve cemiyet hayatından isimlerin mekanı burası. Sinan-Melda Kosif çifti ve Serdar Ortaç müdavimlerimiz arasında.

S-Yaş aralığımız çok geniş. Sortie’de 20 yaşından 70 yaşına kadar birçok kişiyi eğlenirken görebilirsiniz. Sanatçılar, futbolcular ve işadamları çoğunlukta. Devamlı müşterilerimize örnek olarak Ivana Sert, Serdar Bilgili, Adnan Polat ve Özlem Önal’ı verebilirim.

Yazarlar