Pazar Çikolata: O bir dünya tatlısı

Çikolata: O bir dünya tatlısı

20.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adını duymanın bile mutlu etmeye yettiği çikolatayla hazırlanan lezzetlerin, kış da gelmişken, içinizi sıcak tutacak mevsime özel seçeneklerini derledik...

Çikolata: O bir dünya tatlısı

O bir kötü gün dostu... O bir güzel günlerin destekçisi... O bir mutluluk kaynağı... O bir tüm zamanların en çok sevilen lezzeti... O bir-iki-üç: Çikolata!

Haberin Devamı

Bu girizgahı hak eden nadir tatlardan biri çikolata hatta belki de tek! Çünkü yaz-kış, gündüz-gece, sıcak-soğuk demeden yediğimiz, bize başladığımız tüm diyetleri bozduran, bünyede antidepresan etkisi yaratan adeta mucizevi bir şey! Hazır kış da gelmişken çikolatanın kışlık seçeneklerine bir bakalım dedik ve çikolatalı ürünleriyle öne çıkan mekanların kapısını araladık.

Çikolata Dükkanı

60 çeşit çikolata var

-Sıcak çikolata:Bizimle paylaşmadıkları özel bir reçetesi olan ve sadece kışın yaptıkları bir sıcak çikolataları var. Fiyatı 10 lira.

-Asuman:Kavanozun içinde sunulan, içinde kendilerine özel çikolatası, bisküvisi ve krem şantisi olan bir tatlı çeşidi. Fiyatı 15 lira.

-Mualla:Belçika waffle’ı, pastacı kreması, baklavalık Antep fıstığı, muz ve çikolatadan oluşan bir tatlı. Üzerine eritme çikolatayla servis ediliyor. Fiyatı 15 lira.

Haberin Devamı

Not:Moda’daki mekanda yaklaşık 60 çeşit çikolata var. En beğenileni çilekli moda çikolatası. Kilosu 85 lira. Yılbaşından sonra sürpriz bir tatlı yapmayı planlıyorlar.

Rumeli Çikolatacısı

Lezzet yelpazesi geniş

-Sıcak çikolata:En gözde ürünleri olan sıcak çikolatalarının sütlünün haricinde farklı olarak
bitter ve beyaz çikolatalı seçenekleri de var. Fiyatı
9.5 lira.

-Truvalı Helen:Sıcak eritme çikolatadan yapılıyor. Çilek, muz, nar konulup üzerinde kremayla servis ediliyor. Fiyatı tek 13.5, iki kişilik 19 lira.

-Üç çikolatalı fondü:İki kişilik olan, çilek, muz ve nar gibi meyvelerle verilen fondü; bitter, sütlü ve beyaz çikolatayla sunuluyor.

Not:Moda, Acıbadem, Fenerbahçe ve Eminönü’nde şubeleri olan mekanda çikolataların kilosu 95 lira.

J’adore

Kestaneli seçenek de mevcut

-Oh la la BeatrIce:Etrafında çilek ve muz olan bir dilim kek, üzerinde ılık eritme çikolatadan oluşan bu tatlı, kışa özel en çok kestaneli seçeneğiyle sunuluyor. Sade 13.5, kestaneli 14.5 lira.

-Sıcak çikolata:Karamelli başta olmak üzere muzlu, portakallı, biberli gibi 10 çeşit aromalı sıcak çikolatası var. Sade 9.5, aromalılar 10 lira.

Not:Taksim’deki mekanda Avedis beyin 1975 yılı tarifli çikolatalı pastası sevilenlerden. Fiyatı 11 lira.

Haberin Devamı

Çikolata DİYARI

Hem sütlü hem sıcacık

-Sosyetik:Margarita bardağında gelen tatlıda sıcak benmari usulü sütlü çikolata, çilek, muz, üç çikolatalı browni ve rulokat parçaları var. Üstüne benmari usulü sütlü ve beyaz çikolata, nar parçaları ve Şam fıstığı koyarak sunuyorlar. Fiyatı 18 lira.

-Sıcak Çikolata:Özel süt makinelerinde ısıttıkları taze süt ve benmari usulü sıcak sütlü çikolatayla hazırlıyorlar. Üzerini ise krema, küçük marshmallow parçaları ve eritme sütlü çikolatalarıyla süslüyorlar. Fiyatı 9 lira.

Not: Fenerbahçe’deki mekandaprofiterol hamuru içinde, özel krema, çilek ve sütlü Belçika çikolatayla sunulan Paris Brest de sevilen tatlarından. Fiyatı 15 lira.

Maia Chocolates

Ahşap tepsilerde sunuyorlar

-Anka:Özel olarak yaptırdıkları ahşap tepsilerin ortasındaki ateşte marshmallow’ları şişe takıp siz eritiyorsunuz. Yanında cookie, meyve, jelibon ve bonibon veriyorlar. Bunları erimiş sütlü veya beyaz çikolatayla dilediğiniz gibi yiyorsunuz. Fiyatı 30 lira.

Haberin Devamı

-Pasifloralı sıcak çikolata:Sıcak çikolata yanında meyvesiyle beraber veriliyor. Ayrıca içinde de meyvesi kullanılıyor. Fiyatı 12 lira.

-Saksı:Saksıda sunulan tatlıda ganaj, muz, çikolata sosu ve patlamış mısır var. Fiyatı 16 lira.

Not:Çengelköy’deki mekanda el yapımı çikolataların kilosu 100 lira.