Pazar Geri sayım başladı

Geri sayım başladı

19.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gelenek devam ediyor. 2016’nın spordaki en iyileri çarşamba günü Zorlu Center PSM’de düzenlenecek törenle ödüllendirilecek. Bu yıl Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni TV’den canlı yayınlanacak

Geri sayım başladı

Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni için geri sayım başladı. Ödüller 22 Mart’ta Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

2016’nın en iyilerinin ödüllendirileceği gecede Yılın Sporcusu, Yılın Antrenörü, Yılın Spor Adamı, Yılın Futbolcusu, Yılın Takımı, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu ve Yılın Paralimpik Sporcusu-Takımı açıklanacak. Törenden önce kırmızı halı pozlarını sporcular verecek.

Törende sporculara, sporseverlere ve gazetecilere yıllarca ışık tutmuş önemli isimler de onur ödüllerini alacak. Bu ödüller yine spor ve medya dünyasının ileri gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından seçilecek.
Sporun Oscar’ları olarak anılan Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri çarşamba günü saat 19.30’dan itibaren TV8 ekranlarından canlı izlenebilecek. Kırmızı halı röportajları ise 18.30’dan itibaren yayınlanacak.

Geri sayım başladı

Buyurun şölene

Haberin Devamı

Tayfun Bayındır (Milliyet Spor Servisi Müdürü)

Milliyet’in “Yılın Sporcusu” yarışmasını, Milliyet Ailesi’ne katılmadan önce hem hayranlık hem de mesleki kıskançlıkla takip ederdim. Hele ödül gecesi yaklaşınca dört gözle davetiye beklerdim. Davetiye gelmese de bir punduna getirip giderdim törene. Çünkü Milliyet’in tarihsel konukseverliği nedeniyle bırakın kapıdan geri çevrilmeyi, onur konuğu gibi karşılanacağımı bilirdim.

Abdi İpekçi ve Namık Sevik gibi efsanelerin başlattığı ve benim hayranı olduğum organizasyonda artık ev sahibiyim... Bayrağı yukarı taşıma sırası bende. Bu yıl dördüncü defa konuklarımızı ağırlayacağım. 63 yılın yüklediği sorumlulukla çok heyecanlıyım. Ve bir o kadar da gururlu...

Gillette ile yol arkadaşlığımızın da ikinci yılındayız. Harika bir işbirliği içinde karşınıza çıkmaya hazırlanıyoruz. Seçim formatımızı değiştirdik. Milliyet okuyucusunun hem kupon doldurarak hem de internet üzerinden oy vererek yaptığı seçimler ve 40 kişilik seçkin jürimizin oylarının belli oranlarda karıştırılması sonrasında ödül kazananlarımız çarşamba gecesi düzenlenecek törende belli olacak. Yani sporun Oscar’ları, adına ve tarihsel vizyonuna yakışır biçimde sahiplerine gidecek.

İlk sırada geliyor

Şansal Büyüka (Milliyet Spor Yazarı)

Fırsat buldukça yazıyorum... Özellikle toplumsal hayatımızın son çeyreğinde “geleneksel” ifadesini çok kolay kullanır olduk... Herhangi bir organizasyon yapıyoruz, ikinci-üçüncü yılında bu organizasyonun başına hemen “geleneksel“ ifadesini ekliyoruz... Oysa “geleneksel” olabilmek için çok uzun yıllar; kültür, görgü, saygınlık, inanmışlık gerekiyor...

Haberin Devamı

Geride kalan sadece 63 yıl değil... O, 63 yılı besleyen Milliyet gazetesi ile birlikte, kültürel birikimler ve kalıntılar, bilgi, töre, davranışlar... Bunlar çarşıda pazarda satılmıyor... Öyle bir yılda, üç-beş yılda oluşmuyor... Bugün Milliyet Yılın Sporcusu unvanını ve ödülünü almak için yarışanlar adeta bu yarışın “torunu” yaşındalar... Onlar doğmadan, büyümeden, sporcu olmadan, başarıdan başarıya koşmadan, madalyaları toplamaya başlamadan çok önce başladı Milliyet Yılın Sporcusu yarışması... Türkiye’de başına “geleneksel” ifadesi eklenecek bir yarışma, bir organizasyon ya da benzeri ne varsa bunların ilk sıralarında Milliyet Yılın Sporcusu yarışması gelir... Hatta önemiyle, birikimiyle, işlevselliği ile ilk sırada gelir.

Haberin Devamı

Sporun referans anketi

Attila Gökçe

(Milliyet Spor Yazarı)

Yücel Cavkaytar, Lefter Küçükandonyadis... Turgay Şeren, Naim Süleymanoğlu... Hamza Yerlikaya... Kenan Sofuoğlu...

İşte size 63 yıldan beri hiç kesintiye uğramadan bir devamlılık örneği olarak yaşayan Milliyet Yılın Sporcusu anketinden küçücük bir seçki... Okçu Yücel Cavkaytar bu ödülü aldığında sonraki şampiyonlardan Kenan Sofuoğlu henüz doğmamıştı. Kuşaktan kuşağa başarıları, anıları ve yükselen değerleriyle bir anlamda Türk spor tarihinin zamana yayılmış büyük bir macerası bu. Bu büyük tarihin başyazarı kuşkusuz Namık Sevik’ti. Milliyet Spor’un kurucu babası... Sonradan Nezih Alkış, Şansal Büyüka, İhsan Topaloğlu, Zeki Çol, Necil Ülgen, Cem Şengül ve Tayfun Bayındır onurla birbirlerine devrettiler bayrağı...

Haksızlık etmeyelim... Spor yazarlığının ve spikerliğin duayenlerinden Necati Karakaya büyüğümüz de bu büyük organizasyonun unutulmaz emektarıydı. Merhum Tankut Antikacıoğlu arkadaşımız da Milliyet’teki en keyifli, en heyecanlı yıllarını bu büyük organizasyona kattığı emek terleriyle yaşadı. O ilk yıllarda oy kutuları okulları, spor kulüplerini, statları ve salonları dolaşır, halkın şaşmaz sağduyusu tarihe taşınırdı.

Haberin Devamı

Sporsever Türk halkının sağduyusu sonsuza kadar devrede.

O nedenle Milliyet Yılın Sporcusu anketi hem sporumuza hem de tarihimize en büyük referanstır. Bu referans tüm güvenilirliğiyle kalitenin ve gücün sembolü bir markanın Gillette’in enerjisini de yanına alarak büyüyor...

Biliyor musunuz?

Yılın Sporcusu seçilen ilk isim 1954’te Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk unvanının sahibi Murat Güler.

62 yılda 12 futbolcu Yılın Sporcusu seçildi. Bu unvanı alan ilk futbolcu 1955’te ödüle değer görülen Lefter Küçükandonyadis oldu.

Naim Süleymanoğlu, Yılın Sporcusu ödülünü altı kezle en çok kazanan isim.

Yılın Sporcusu ödülünü üst üste üç kez kazanan sadece iki isim var: Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu.

62 yıllık tarihi boyunca Yılın Sporcusu ödülü 10 kez kadınlara (Özden Ezinler, Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı, Arzu Ceylan, Süreyya Ayhan-2 kez-, Neslihan Demir, Elvan Abeylegesse, Nevin Yanıt, Aslı Çakır Alptekin ve Şahika Ercümen) gitti. Son 10 ödülünise beş tanesini kadın sporcular kazandı.

ADAYLAR

Yılın Sporcusu

Çağla Büyükakçay

Derya Can

Kenan Sofuoğlu

Taha Akgül

Yasemin Can

Yılın Takımı

Beşiktaş Futbol Takımı

Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı

Genç Milli Kadın Okçuluk Takımı

Yılın Futbolcusu

Fernando Muslera

Mario Gomez

Mehmet Topal

Ricardo Quaresma

Volkan Babacan

Yılın Antrenörü

Ekrem Memnun

Ergin Ataman

Massimo Barbolini

Zeljko Obradovic

Şenol Güneş

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu

Mete Gazoz

Tutya Yılmaz

Enes Ünal

Ayşe Begüm Onbaşı

Emre Mor

Yılın Spor Adamı

Uğur Erdener

Ümit Leblebici

Fikret Orman

Kaan Terzioğlu

Göksel Gümüşdağ

Faruk Eczacıbaşı

Yılın Paralimpik Sporcusu/Takımı

Nazmiye Muslu Muratlı

Abdullah Öztürk

Kübra Korkut

Kadın Milli Goalball Takımı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı