Pazar Hayaller rotası Urla

Hayaller rotası Urla

05.05.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

18 üniversiteden toplam 139 öğrenci ve 27 takımın katıldığı Jimmy Key Universail 2024 Yelken Yarışları 27-28 Nisan tarihlerinde 13. kez Urla’da gerçekleşti.

Hayaller rotası Urla

SEYHAN AKINCI seyhan.akinci@milliyet.com.tr / Yarışın farklı kategorilerdeki birincileri ise İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu. İzmir’in bu masalsı ilçesinde bu yılki yarışların sloganı “Hayaller Rotası”ydı... Biz de yerinde takip etme fırsatı yakaladığmız yarışları kendisi de yelkenci olan Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk ile konuştuk.

Haberin Devamı

Elvan Ünlütürk “14 yıl önce 10-12 tekne ile başladığımız yarışlar bugün 27 tekneye ulaştı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden, farklı üniversitelerin yelken kulüplerinden öğrencilerin ilgisinin, coşkusunun her yıl arttığını gördükçe doğru bir iş yaptığımıza olan inancımız da artıyor” sözleriyle anlatıyor yarışların hikâyesini. Denizcilik alanında yelken, kürek vb yarışların daha uzun soluklu olması için yapılması gerekenleri Ünlütürk, “Denizcilik alanında milli sporcu yetiştirmeye yönelik daha fazla fırsat yaratılmalı. Burada su sporları ve denizcilikle ilgili okulların yaygınlaşmasının en önemli nokta olduğu görüşündeyim” diyor. Ünlütürk ayrıca kendi takımlarını kurmaya hazırlandıklarını ifade ediyor: “Yarışlarımız Urla Yelkenli Yat Kulübü Uriyat ile iş birliğinde gerçekleşiyor. Yelken lisans gerektiren bir spor dalı olduğu için kayıtlar sırasında denetimler çok sıkı tutuluyor. Biz öncelikle şirketimizde ilgili çalışma arkadaşlarımızdan lisanslı sporcular yetiştirmeyi hedef edindik. Umarım 2025 yarışlarında kendi takımımızla da katılım göstermek için hazır hâlde oluruz.”