Pazar İnternette diyete davet

İnternette diyete davet

08.04.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Havva’dan beri insanlar, özellikle de kadınlar fazla kilolardan şikayet ediyor. Sanal alem zayıflamayı değilse de, diyet reçetelerine ulaşmayı kolaylaştırdı. Gerisi size kalmış...

İnternette diyete davet

İnternette diyete davet

Havva’dan beri insanlar, özellikle de kadınlar fazla kilolardan şikayet ediyor. Sanal alem zayıflamayı değilse de, diyet reçetelerine ulaşmayı kolaylaştırdı. Gerisi size kalmış...

TUBA KÖSEOĞLU AKYOL

İnsanlık tarihinin en önemli değilse de en yaygın sorunlarından biri şişmanlık. Havva’nın oburluk edip yasak elmanın tadına bakmak istemesinden bu yana, özellikle kadınların başı bu dertten kurtulmuyor. Kim bilir, belki Havva cennette de benzer kilo sorunları yaşıyordu. Süt ve bal akan nehirler, çeşitli yiyeceklerle donatılmış sofralar kilo almasına neden olmuştu, o da çareyi elma diyetinde bulmuştu belki de...
Bilimsel gelişmeler ve teknoloji şişmanlık sorununu henüz çözemedi ama çözümleri yakınımıza getirmeyi başardı. Sanal alemde açılan diyet siteleri, zayıflamak isteyenler için türlü alternatifler sunuyor.

Zayıflama süresini siz seçin
İlk durağımız Veezy’nin hazırladığı, Krikrak.com sitesi. Sitede, beslenme ve diyet uzmanı tarafından hazırlanan 60 tane diyet reçetesi bulunuyor. Bu diyetler arasından sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz. Diyetinize ulaşabilmek için bu bölüme üye oluyorsunuz. Şifrenizi hemen e-postanıza gönderiyorlar. Ne kadar zamanda kaç kilo vermek istiyorsanız, buna uygun bir diyet programı ekranda beliriyor.
Krikrak.com’da Dr. Atkins’ten Montignac’a, burçlara göre olanından vejetaryen diyete kadar dünyaca ünlü özel diyetleri de bulabilirsiniz. Sitede ayrıca kalori cetveli, diyet ürünleri, ünlülerin zayıflama formülleri, diyet merkezleri ile diyet mutfağı olan restoran ve cafelerin adresleri de var.

Ne kadar fazlanız var?
Diyetimiz.com da size özel çözümler ürettiği iddiasında. Açılan sayfada "Ne kadar şişmansınız" bölümüne tıklayın. Boyunuzu, kilonuzu, yaşınızı ve cinsiyetinizi girdiğinizde kilonuzla ilgili yorumlara ulaşabiliyorsunuz. Kilo vermeniz gerekiyorsa, ücretsiz diyetler bölümünden kendinize uygun birini seçmeniz mümkün. Ancak ne kadar zamanda ideal kiloya ulaşacağınızı siz belirleyemiyorsunuz.
Sitede sağlıklı beslenme, hastalıklarda beslenme tedavisi, sağlıklı zayıflama, bebek beslenmesi, aşırı şişmanlık, vejetaryen beslenme gibi bölümler de bulunuyor. Diyetimiz.com, aktivitelere göre kaç kalori harcadığınızı da hesaplamanızı sağlıyor.

Sihirli değnek iradeniz
Yesilelma.com, mucizevi bir çözüm ya da sihirli bir değnek vaat etmiyor. Ancak biraz çaba harcarsanız ve fedakarlık yaparsanız ideal kiloya kavuşmanın aslında çok kolay olduğunu vurguluyor. Sitedeki beslenme bölümünden temel bilgilere ulaşabilirsiniz. "Hesap Makinesi"ne ise boy ve kilo bilgilerinizi girerek ideal kilonuzu hesaplayabilir, bu kiloya ulaşmak için uygulamanız gereken diyet programını öğrenebilirsiniz. FAQ bölümünde, sık sorulan sorulara verilen cevapları da bulacaksınız. Bu bölüme siz de soru gönderebilirsiniz.

Diyet-online’da az sonra...
Diyet-online.com, şu sıralar hazırlık aşamasında. Sitede özel diyetlerin yanı sıra kan grubuna göre diyet, şifalı bitkilerle diyet ve sıcak hava diyetleri bulunuyor. Diyet-online besinlere göre kalori cetveli de veriyor. Böylece ağzınıza attığınız her lokmanın size kaç kaloriye mal olduğunu anında öğrenebiliyorsunuz. Sitede yemek tarifleri de yer alıyor ancak bu tariflerin pek özenli seçildiği ve detaylı anlatıldığı söylenemez. Pek yakında kişiye özel diyet reçeteleri sunulacağı da sitede duyurulmuş.

Bitkisel çözümler
Diyetim.com, diyet reçetelerinden ziyade bitkisel sağlık ürünlerin bulunduğu bir site. Belli bölgelere yerleşip kalan yağlardan kurtulmak ya da selülitlere karşı savaş açmak isteyenlere eczanelerde satılan bitkisel ürünler öneriliyor. Diyetim.com, Milli Takım’ın ve Fenerbahçe’nin kaptanı Ogün’ün başarısının sırrını da açıklıyor: Ogün, formunu korumak için S-Blocker kullanıyormuş. Sitede ayrıca diyet hataları, pişirme teknikleri, sağlıklı beslenme ve zayıflama ile ilgili bilgiler de yer alıyor. Diyetim Mutfağı bölümünde ise yapımı kolay diyet yemeklerinin tarifleri bulunuyor.

REÇETELER
Mayo Clinic diyeti
Bu diyet 2.5 ayda 20 kilo verdirmeyi amaçlıyor. Diyeti 12 gün yapıp 2 gün ara vermelisiniz.
Kahvaltı
Yarım greyfurt ya da 20 cl greyfurt suyu (Şekersiz)
2 yumurta (İstediğiniz şekilde)
2 dilim jambon
Öğle
Yarım greyfurt ya da 20 cl greyfurt suyu (Şekersiz)
Salata (İstediğiniz şekilde)
Et (İstediğiniz kadar ancak kızartma yasak)
Akşam
Yarım greyfurt ya da 20 cl greyfurt suyu (Şekersiz)
Et (İstediğiniz şekilde, istediğiniz kadar; et yerine balık da yiyebilirsiniz ancak kızartma yasak)
Sebze (Tereyağı ile pişirebilirsiniz)
Yatmadan önce
1 bardak domates suyu ya da yağsız süt
Yiyebilecekleriniz
Kırmızı soğan, yeşil soğan, dolmalık biber, turp, salatalık, brokoli, ıspanak, havuç, bezelye ve domates
Yemeyecekleriniz
Beyaz soğan, patates

Elma diyeti
Krikrak.com adresinde 3 günde
1 kilo vermek isteyenler için, uygulaması kolay bir elma diyeti bulunuyor:

1. GÜN
Sabah: 1 dilim ekmek üzerine 2/3 kibrit kutusu kadar kaşar fırında, çay-nescafe (Şekersiz)
Öğle: 250 gr yoğurt, 1 salatalık, 2 grissini
İkindi: 2 grissini, çay-nescafe
Akşam: 1 orta boy haşlanmış patates, 1 porsiyon ızgara veya fırın balık , kıvırcık salata
Yatarken: 1 elma

2. GÜN
Sabah: 1 dilim kızarmış ekmek, 4 dilim macar salamı, 1 domates, çay-kahve
Öğle: 2 bardak ayran, 1 salatalık, 1 domates
İkindi: 2 grissini, çay-kahve
Akşam: 2 kâse haşlama makarna, 1 porsiyon domatesli parça et, 1 tabak yağsız cacık
Yatarken: 1 elma

3. GÜN
Sabah: 1 dilim kızarmış ekmek, 40 gr. beyaz peynir,
1 küçük boy domates, çay-kahve
Öğle: 2 katı yumurta, 1 salatalık, 1 domates
İkindi: 2 grissini, çay-kahve
Akşam: 1 tabak bulyon çorba, 120 gr. ızgara ciğer,
1 haşlanmış kabak, 1 kâse yeşil salata
Yatarken: 1 bardak süt, ayran, veya 1 adet meyve

Yağsız çorba
Porsiyon adedi: 8
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet havuç, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tutam tuz
Hazırlanışı: Kırmızı mercimek ve rendelenmiş havucu bir miktar su ile pişirin. İyice piştikten sonra blender ile homojen hale getirin.1 tutam tuz ve kimyonu ekleyerek tekrar kaynatın.

Çiğ sebze salatası
Porsiyon: Tek
Malzemeler: Doğranmış kıvırcık salata, doğranmış marul, 1 çay fincanı doğranmış kırmızı lahana, taze fasulye, 1 küçük dilimlenmiş salatalık, 2 demet doğranmış yeşil soğan, 4 adet dilimlenmiş turp, yarım dilimlenmiş havuç, 2 küçük dörde bölünmüş domates
Hazırlanışı: Domatesler hariç, tüm malzemeleri karıştırın ve domatesleri salatanın üzerine dizin. Dilerseniz üzerine yoğurt, karabiber ve limon ile hazırladıınz sosu da dökebilirsiniz. Afiyet olsun...



PAZAR