Pazar Kapadokya’da “Sessizlik” zamanı

Kapadokya’da “Sessizlik” zamanı

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu sene 14-19 Haziran tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek olan Cappadox; müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinliklerini bir araya getirecek. Festivalde Türkiye’den ve uluslararası çağdaş sanat dünyasından 16 sanatçının Cappadox’a özel işleri görülebilecek ve programa bu sene dahil olan Gece Seyri, Gece Atıştırması gibi yeni faaliyetler de deneyimleniyor olacak.

Kapadokya’da “Sessizlik” zamanı

Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşecek festivalin müzik programında bu sene Mulatu Astatke, Duman, Kalben, Nicola Cruz, Christian Löffler Ensemble, ALA.NI, BaBa ZuLa, Gaye Su Akyol, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Ahmet Aslan, Flamingods, Feathered Sun, Gigi Masin, Populous, Fontän, islandman, Yazz Ahmed, The Dwarfs of East Agouza, Chihei Hatakeyama, Dijf Sanders, Tsu!, Cero39’un aralarında olduğu pek çok isim yer alıyor. Her sene Kapadokya’nın farklı köy, kasaba ve vadilerine odaklanan Cappadox Çağdaş Sanat Programı ise, dördüncü edisyonunda Balkanderesi Vadisi’yle kasaba meydanının iç içe geçtiği Ortahisar etrafında kurulacak. Küratörlüğünü Fulya Erdemci ve yardımcı küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun üstlendiği çağdaş sanat programının bu seneki teması “Sessizlik”. 14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Ortahisar’da gerçekleşecek sergi kapsamında katılımcılar sessizliğin farklı yorumlarına ve metaforik anlamlarına işleriyle yanıt veren sanatçıların eserlerini, Kapadokya’nın özel coğrafyasında deneyimliyor olacak.

Haberin Devamı

Cappadox kapsamında doğada açık ateşte pişirme ve gurme tadım gibi gastronomi etkinliklerinin yanı sıra festival dahilinde yoga ve meditasyon etkinlikleri, bisiklet turları ve yürüyüşleri de bulunuyor. Cappadox.com’dan bilgi alabilirsiniz.