Pazar Kasvetli değil neşeli!

Kasvetli değil neşeli!

27.02.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Hayatımızın her alanında büyük yer tutan siyah, evinizin duvarında ya da tavanında doğru objeler ve dekorasyonla sofistike, neşeli ve ferah bir görünüm sunar

Kasvetli değil neşeli

Siyahı, gardrobumuzun, objelerimizin hatta makyajımızın ve ojelerimizin temel rengi yapacak kadar sevsek bile ev dekorasyonunda kullanımı çekinceler yaşatıyor. İskandinav tarzı ve endüstriyel dekorasyonun hayatımıza soktuğu siyah metal ve ahşap uyumu son yılların gözdesi olsa da siyaha boyanmış bir duvarın odayı kasvetli, bunaltıcı veya olduğundan daha küçük göstereceğini düşünebilirsiniz. Oysa doğru objeler, doğru dekorasyon ve renk seçimleriyle; siyah duvarınız kasvetli değil sofistike, modern, neşeli ve ferah gözükebilir.

Haberin Devamı

Siyah duvarlar ışığı emer bu da büyük bir gölge algısı oluşturarak odanın küçülmüş hissi vermesine sebep olabilir. Oysa en az ışık alan tek duvarı siyaha boyayarak bu riski yok edebilirsiniz. Boyadığınız tek duvarı doğru objeler, aynalar, doğru mobilyalar ve doğru renklerle kombinleyerek daralma hissini kaldırabilirsiniz. Siyah ile en iyi uyumu yakalayan renklerin başında ise altın rengi geliyor. Siyah boyanmış bir duvarın üzerine asılmış altın rengi çerçeveler veya mat siyah duvara monte edilmiş altın rengi aplikler lüks bir kontrast yaratarak sofistike görünüm elde etmenizi sağlar. Sadece duvarda değil tavanda mat siyah boya kullanımı da dekorasyonun vurucu bir etki yaratmasını sağlar. Gri toprak veya vizon rengi duvarlarınıza tezat oluşturacak şekilde boyanmış mat siyah bir tavan ve altın rengi aydınlatmalar ile kontrastın uyumunu yakalayabilirsiniz. Eşya seçiminizi doğal renklerden yana kullanırken dekorasyonunuzda canlı bitkilere yer verirseniz bohem ve şık bir odaya sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kara tahta okuldan mezun oldu

Siyah fonda kendini en iyi ifade edenlerden bir diğeri ise açık renkli ahşaplardır. Siyah bir duvarın önüne konumlandırılmış bambu, açık meşe, sedir veya kiraz ağacından mobilyalar ve duvar üzerine asılmış renkli veya siyah beyaz tablolar dekorasyonunuzun benzersiz, alışılmışın dışında ve ilgi çekici hale gelmesini sağlar.

Birçoğumuzun eğitim ve öğretim hayatında önem arz eden fakat değişen zamanla birlikte yerini akıllı tahtalara bırakan kara tahtanın emekliliğini evlerimizde geçirme vakti geldi. Özellikle mutfak, koridor ve yemek odası dekorasyonunda sıkça kullanılan kara tahtalar bulunduğu mekanı hem eğlenceli hem de farklı hale getiriyor. Mat siyah duvar üzerine asacağınız ve zeminle bütünlük sağlayacak kara tahtaları size ait çizimlerle, alışveriş listeleriyle, dilediğiniz sloganlarla kişiselleştirebilir; çocuklarınız için etkinlik alanı haline getirebilirsiniz.

Bilinen tüm kuralları yıkmanın, tüm ezberleri bozmanın en önemli kuralı hayallerinize kulak vermek… Doğru kombinasyon ve ufak dokunuşlarla hayalinizdeki her rengi evinizin starı yapmak elinizde. Polisan’ın geniş renk seçeneği sunan kartelası ile hayallerinizdeki renkleri evinize taşıyabilir, makyajınızda kullanmayı sevdiğiniz her rengi evinizin kozmetiği ile duvarlarınızda da kullanabilirsiniz.