Pazar Müzikten modaya K-Pop her yerde

Müzikten modaya K-Pop her yerde

15.08.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

Tüm dünyayı kasıp kavuran K-Pop akımı, sadece müzikte değil kıyafetlerden takılara, aksesuar ürünlerinden makyaj malzemelerine kadar her yerde karşımıza çıkıyor

Müzikten modaya K-Pop her yerde

ÖZLEM ÜLKÜ - ozlem.ulku@milliyet.com.tr / Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayran kitlesi giderek artan Korean Pop (K-Pop) grupları, sadece yaptıkları müzikle değil imaj ve yaşam tarzlarıyla da gençleri etkisi altına alıyor. Özellikle 11-18 yaş aralığında hızlıca yayılan K-Pop  hayranlığı, hafta içinde Hadımköy’deki evlerinden kaybolan üç kız çocuğuyla yeniden gündeme geldi. Geceyi Avcılar sahilinde geçirdikten sonra bulunan ve ailelerine teslim edilen kızların, Kore’ye gitmek istedikleri için evden çıktıkları iddia edilmişti. Yaşları 11, 13 ve 15 olan kızların, “K-Pop” dinledikleri ve Güney Kore dizileri izledikleri öğrenilmişti. Bu diziler, Güney Kore dalgası anlamına gelen “Hallyu” adlı akımla tüm dünyada ilgi görüyor. Şimdilerde bir K-Pop şarkıcısı veya Güney Koreli bir dizi kahramanının fotoğrafını profil resmi yapan birçok sosyal medya kullanıcısı görebilirsiniz. Türkiye’de en çok dinlenen K-Pop grupları arasında BTS birinci sırada ardından Blackpink geliyor. Moda, koreografi ve müziği eğlenceli bir şekilde bir araya getiren B-lackpink grubun üyeleri de lüks moda markalarının radarında. BlackPink, Farklı markaların yüzü olarak kendilerini dünyaya tanıtan grup üyelerinin kullandıkları ürünleri satan yüzlerce site bulmak mümkün. Türkiye’de de ciddi bir hayran kitlesi olan bu grupların kullandığı her aksesuarın benzerini bır tıkla elde etmek mümkün. Öyle ki Blackpink baskılı tişört, şapka, bere gibi giyim ürünlerinden sticker, poster gibi baskı ürünlerine, kolyesinden bilekliğine çok sayıda takıya, çanta, gözlük, eldiven, saç ve cep telefonu aksesuarlarına, tasarım defterlere, kalemlere, chopstick olarak adlandırılan çubuklara, fotokart serilerine, halı ve duvar saatlerine kadar kadar yüzlerce ürünün satıldığı fan alışveriş sayfaları bulunuyor. Ayrıca kozmetik konusunda da oldukça iddialı olan Güney Kore’nin cilt bakım ürünlerinden göz ve dudak makyaj ürünleri de genç kızların oldukça ilgi gösterdikleri arasında.

Haberin Devamı

Müzikten modaya K-Pop her yerde

Lightstick’siz olmaz!

K-pop ya da Kdrama gruplarının tasarım ürünlerinin olduğu alışveriş siteleri kolaylıkla bulunanlar arasında. Kıyafetten aksesuara ortalama 15-20 liradan başlayan fiyatlarla satılan tasarımlar arasında en çok ilgi duyulan lighstick adlı ışık çubukları. 700 liradan başlayan fiyatlarla satılan lightstick denilen ışık çubukları, fan kültürünün önemli bir unsuru olarak görülüyor. Batarya ile çalışan LED ışıklarının farklı gruplara özel tasarımları ve 12 farklı renkte yananları da bulunuyor. Titreşim özellikleri de bulunan ışık çubukları telefon uygulamasıyla kontrol de edilebiliyor. Hem parti hem uyku moduna sahip lighstick’lerin ayrıca gece lambası olarak da kullanılabilenleri var.