Pazar Pizzanız Kobe biftekli mi olsun dönerli mi?

Pizzanız Kobe biftekli mi olsun dönerli mi?

13.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yerel tatları yakalamanın peşinde olan fast food zincirleri dünyanın dört bir yanında farklı ürünler çıkarıyor. Bunlara eklenen son örnek de Japonya’da çıkan Kobe biftekli pizza oldu

Pizzanız Kobe biftekli mi olsun dönerli mi

Dünyanın neredeyse her köşesinde restoranlara sahip olan fast-food zincirleri yerel tatlara da olabildiğince yer ayırmaya çalışıyor.
Dominos Pizza, dünyaca ünlü ve lezzetine doyum olmayan, Japonya’daki Wagyu sığırından elde edilen kobe bifteğini pizzalarının üzerine koydu ve sınırlı bir süre için satışa çıkardı. Şubat ayına kadar piyasada kalacak olan Kobe biftekli pizzanın fiyatı 5 bin 800 yen, yani 115 lira.
Dünyanın diğer yerlerindeki ilginç
fast ood ürünlerine örnek verirsek...

Kebaba
Türkiye’de değil ama Dominos Pizza’nın Fransa şubelerinde dönerli pizza bulmak mümkün. Kebaba adlı bu ürün domates sosu, mozzarella, döner, acı Meksika biber, soğan, ekşi krema ve sarmısakla yapılıyor.

McVeggIe
McDonalds hiçbir zaman vejeteryanlerin tercih ettiği noktalardan birisi olmadı. Ancak domuz ve sığır yemenin yasak olduğu Hindu dininin ağırlıklı olduğu Hindistan’da sebzeden yapılan McVeggie ağırlıklı olarak satılıyor.

Kuru et ve yosunlu donut
Çin mutfağının temel ürünlerinden birisi yosun. Yosunlu ve kurutulmuş domuz etli donutları Çin’deki Dunkin’ Donuts mağazalarında bulabilirsiniz.

Yengeçli hamburger
Japonya’daki bazı Wendy’s restoranlarının menülerinde yengeçli burgerler bulunuyor. Bazıları havyarla servis edilen bu burgerler Ocean Premium menülerinin bir parçası.

Chunky Pizza
Pizza markaları genellikle pizzalarının inceliğiyle övünseler de Malezya’dakiler kalınlıklarıyla ön plana çıkıyor. Malezya’daki Pizza Hut restoranlarında satılan Chunky Pizza tam 10 katmadan oluşuyor. Bu katlara iki kat fırınlanmış sebze, bir kat et, bir kat mozzarella ve bir kat tortilla parçaları dahil.

Haberin Devamı

McZüri
İsviçre’de daha deneysel satışlar yapan McDonalds geçtiğimiz yıl McZüri’yi çıkardı. McZüri’nin özelliği etinin yüzde yüz süt danası olması. Burger mantar ve kremalize soğanla servis ediliyor.

Kızarmış karides
Yerel tatları yakalamaya çalışan bir diğer firma da Kentucky Fried Chicken. Singapur’daki KFC şubelerinde yıldız şeklinde kesilmiş kızarmış karides parçaları yiyebilirsiniz.