Pazar Saçları yaza hazırlayın

Saçları yaza hazırlayın

22.05.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Mevsimlerin en sevileni yazın geldiği şu günlerde saç stilisti İbrahim Zengin’den bakım sırlarını dinledik.

Saçları yaza hazırlayın

Yaza adım attığımız şu günlerde pandemi koşullarının da hafiflemesiyle sosyal hayata daha çok karışır olduk. Saçlarımızı korumak konusunda yaz mevsimi ne yazık ki bize pek de yardımcı olmuyor. Her ne kadar yazı çok sevsek de saçlarımıza zarar verdiği de bir gerçek. Güneşin zararlı ışınları, sıcak, deniz tuzu, klor derken fark etmeden saçlarımız zarar görüyor, saç rengimiz solmaya, matlaşmaya başlıyor. Yine daha fazla duş aldığımızdan ötürü saçla birlikte saç derisi de yıpranıyor. Peki nelere dikkat etmek gerekiyor? Saçın ihtiyaç duyduğu bakım nasıl olmalı? Dyson saç bakım kategorisi marka elçisi ve saç stilisti İbrahim Zengin’e sorduk.  

Haberin Devamı

 Yaz döneminde havuz, deniz sezonunun açılmasıyla birlikte saç bakımında nelere dikkat etmeliyiz? 

Yaz mevsiminin gelmesiyle saçlarımız mevsim geçisi, güneş, havuz ve deniz etkisiyle ekstra özene ihtiyaç duyuyor. Örneğin; deniz ve havuzun saçlarınızda bıraktığı etkiyi ortadan kaldırmak için, saç tipine uygun seçtiğiniz hafif bir şampuan ve saç kremiyle ılık su kullanarak saçlarınızı yıkamanız gerçekten önemli. Gün içerisinde fazlasıyla yıpratıcıya maruz kalan saçları daha da yoracağından sıcak sudan kaçınmak gerekiyor. Eğer saçlarınız boyalı veya röfleliyse, renk koruyucu şampuan kullanın. Özellikle boyalı saçlar için üretilmiş olan saç ürünleri saç rengini daha uzun süre korumaya yardımcı olduğundan, saçlar ilk günkü canlı ve parlak görüntüsünü uzun süre kaybetmez. Aslında saç sağlığı konusunda büyük yardımcılardan biri de saç maskeleridir. Tabii ki saç tipine uygun ürünün seçilmesi de önemli. Bir de saçları güneşten korumak için en etkili yöntem, şapka kullanımı ve uygun saç modelleri tercih etmektir. Plajda güneşlenirken büyük bir hasır şapka ya da bandanalardan faydalanabilirsiniz. Bir de saçlara gerekli bakımı yaptıktan sonra aşırı ısıyla şekillendirme işlemlerinden uzak durmalısınız. 

Haberin Devamı

Saçları yaza hazırlayın

Hem doğal hem bakımlı saçlara sahip olmanın altın kurallarını nasıl sıralayabiliriz? 

Saçlarımız da cildimiz gibi yaşayış tarzımızdan, mevsimden ve beslenme alışkanlıklarımızdan etkilenir. Öncelikle, doğru ürünlerin kullanılması, stresten uzak durulması, sağlıklı beslenilmesi, uyku düzenine dikkat edilmesi ve gerekli bakımların yaptırılması çok önemli.    

Saçımızı şekillendirmeye adım adım nasıl hazırlamalıyız? 

Burada en önemli nokta saç tipine uygun ürünleri kullanmak. Ayrıca her saç tipinin ihtiyacı olan şekillendirme de farklıdır. Kişiler kendilerine uygun olan şekillendirme araçlarını ve aksesuarlarını bulmalıdır. Her saç şekillendirme sırasında  farklı ısıya ihtiyaç duyar. Ama burada önemli nokta aşırı ısıdan kaçınmaktır. Şeklin koruyuculuğunu sağlamak için yumuşak formüllü spreylerden yardım alabilirsiniz. Özellikle son teknolojiler de aşırı ısı uygulanmadan istenilen saç şekillerini elde etme konusunda kadınların büyük yardımcısı. Yeni nesil Dyson Airwrap multi-styler saç şekillendirici, farklı başlık seçenekleriyle hacimli bukleler, doğal dalgalar veya düz bir stil yaratmak isteyenler için ideal bir seçim olacaktır. Yeni nesil şekillendirici bukle başlıkları, saçın gücünü korumaya yardımcı olmak için ısı hasarı olmadan buklelere ve dalgalara daha hızlı ve kolay ulaşmanızı sağlıyor. Kullanıcılar, başlıkları değiştirmeye gerek kalmadan bukleler ve dalgalar oluşturarak tüm saçı şekillendirebilme imkânı buluyor.  Yeniden tasarlanmış fırça başlıklarıysa, Coanda etkili düzleştirici kurutma başlığının yanı sıra gelişmiş Coanda performansıyla daha fazla kontrolle şekillendirme sağlıyor. İki başlık etkisini bir araya getiren Coanda etkili düzleştirici kurutma başlığı, aşırı ısı olmadan tek seferde elektriklenmeleri giderirken bir dokunuşla güçlü bir kurutucuya dönüşüyor. 

Haberin Devamı

Birkaç adımla daha sağlıklı saçlar

Haberin Devamı

Saç dökülmesi birçok kişinin ortak sorunu. Son araştırmalar pandemi sırasında saçında beyaz olmayan insanlarda da bu konuda yoğun bir artış olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle saç dolgusu, mezoterapi ve PRP uygulamaları her geçen gün popülaritesini artırıyor. Saç işlemlerinden sonra saç çıkma süreci ise kişiden kişiye değişiyor. Uzm. Dr. Şafak Göktaş, saçların kök salması ve en iyi sonuçların alınmasına yardımcı olmak için kaçınılması gerekenleri şöyle sıralıyor: “Saçınızı kestirmeyin veya boyatmayın. Yoğun antrenman yapmayın, güneşe çok uzun süre maruz kalan saç kökleri kuruyabilir o yüzden dikkat edin. Dar saç modelleri, peruklar veya örgüler kullanmayın. Gömme şapka ve saç koruyucu yerine sarkık, geniş ve bol güneş şapkaları tercih edin. Saç folikülleri gevşekse, saçınızı çok erken yıkamak dökülmelerine neden olabilir. Bu yüzden saçları her gün yerine gün aşırı veya 3-4 günde bir yıkayın.”