Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

28.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi
En eski sarnıç - Ozan Güzelce

Haberin Devamı

Bizans İmparatoru II. Theodosius tarafından MS 428-444 yılları arasında inşa edilen Şerefiye Sarnıcı 8 yıl süren restorasyonun ardından ziyarete açıldı. Sarnıç aynı zamanda birçok sergi ve konsere de ev sahipliği yapıyor. Sarnıcı gezenler hem İstanbul’un görkemli tarihine tanık olacak hem de kültürel faaliyetlerden yararlanabilecek.

Şimdiki zamanın hikayesi

Munzur yorgunluğu - Ünal Çam

Yorgunluk çökmüş üzerine, yılların ağarttığı sakallarına rağmen yüzünden gülüş eksik olmayan Tuncelili bir köylü. Foto muhabiri objektifi ona çevirince hiç istifini bozmadan,“Beni meşhur mu edeceksin?” diyerek takılmayı da ihmal etmiyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bayrağa hürmet - Rıdvan Menekşe

Her ulusun kendine has bir değeri vardır. “Türklerin nedir” diye soran olsa düşünmeden, “bayrak” deriz. Bunu, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizesinden de anlayabiliriz. Türk Bayrağı’nın önünde fotoğraf çekilen bu kadın ise bayrağa hürmetten paltosunun önünü kapatıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Doğanın uyanışı - Oğuz Yeter

Uzun süren kış mevsimi geride kaldı... Bahar, uykudan uyanan canlıların cıvıltılarıyla kendini hissettiriyor. Makro objektifle çekilen bu fotoğrafta uğur böceğinin yaprak üzerinde çıktığı gezintiye tanıklık ediyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Twist şenliği - Orhan Türel

Dans, bedenin boşluğa ruhun tutkulara çizdiği resim olarak adlandırılır. Her yıl nisan ayının son günü kutlanan Dünya Dans Günü’nde birçok etkinlik düzenleniyor. Milliyet arşivinden aldığımız 1962 yılında çekilen bu fotoğrafta, Fransa’nın Margaret adasında düzenlenen basın balosunda, dönemin modası twist dansı ile coşan Türkleri görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR - ÇEKER

Anıtkabir coşkusu - Çağla Durak

Anıtkabir milli bayramlarda vatandaşların akın ettiği yerlerin başında geliyor. Okuyucumuz Çağla Durak’ın kaydırma tekniğiyle çekip, bizimle paylaştığı fotoğrafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Anıtkabir’i dolduran vatandaşlar yer alıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com