07.08.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
YAPILIŞI İlk olarak naneyi ve fesleğeni incecik kıyıp kenara park edelim. Yoğurdu tuzu ve suyu iyice çırpıp tek vücut olmalarını sağlayalım. Kıydığımız fesleğeni ve naneyi ekleyip güzelce karıştıralım. Bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Ertesi gün dolaptan çıkarıp süzelim. Süzgeçte kalan fesleğen ve nane yapraklarını elimizle iyice sıkıp tüm aromanın ayrana geçmesini sağlayalım. Karıştırdıktan sonra buzla servis edelim.
MALZEMESİ
1 kg süzme yoğurt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
8 dal fesleğen
10 dal nane
Günün manisi
İçen kalır hayran
Bu seferki tarifimiz fesleğenli ayran
Denemenizi isterim
Bu sıcakta olmazsınız pişman