Pazar Viyana’da bir yaz gecesi dayanışması

Viyana’da bir yaz gecesi dayanışması

11.06.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Avusturya Başbakanı’nın eşi Katharina Nehammer’in himayesinde Türkiye’deki depremzede çocuklar yararına düzenlenen gecede Atıl Kutoğlu tasarımları podyumdaydı.

Viyana’da bir yaz gecesi dayanışması

Sanem Arman - Her yıl merakla beklenen Bir Viyana klasiği ‘Yaz Gecesi Konseri’... Viyana Filarmoni Orkestrası Schönbrunn Sarayı’nın bahçesinden sesleniyor yazın geldiğini işaret edercesine. Bir gün önce ise sağanak yağmurun esir aldığı şehrin kalbinde Palais Hansen Kempinski Viyana’da modacı Atıl Kutoğlu’nun gala defilesindeyiz.

Haberin Devamı

Viyana’da yaşayan ünlü modacı, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’in eşi Katharina Nehammer’i deprem felaketinden etkilenen çocuklar için seferber etmiş. First Lady Nehammer’in himayesinde düzenlenen defilede Atıl Kutoğlu’nun, 75 parçalık sonbahar-kış 2023/24 ve resort 24 koleksiyonları 28 manken ve ünlü isimler tarafından sergileniyor.

Viyana’da bir yaz gecesi dayanışması

Defilenin finalinde First Lady Nehammer ve modacı Kutoğlu el ele podyumda yürüyerek konukları selamlıyor. Katharina Nehammer, yaptığı konuşmada özellikle Türkiye ve Suriye’deki büyük deprem felaketinden etkilenen çocuklara yardım etmek için yola çıktıklarını anlatırken heyecanlı. First Lady gece boyunca yerinde duramıyor, organizasyonun kusursuz işlemesi için oradan oraya koşuşturuyor. Yakın dostum diye hitap ettiği Kutoğlu’na teşekkür ettikten sonra “Bu gece birlikte gerçekleştireceğimiz projelerin daha ilki” demesi iş birliğinin devamının geleceğinin işareti.

Haberin Devamı

Viyana’da bir yaz gecesi dayanışması

Organizasyondan elde edilen gelir Avusturya Kızılhaç’ı üzerinden deprem bölgesine aktarılacak. Gecede Atıl Kutoğlu logolu 250 adet tişört tanesi 100 euro’dan satılmış ve devamı da gelecek. First Lady’nin üzerinde taşıdığı gece mavisi ipek kadife ve dantel Kutoğlu tasarımı, yardım yararına satışa sunuluyor ve geceyi destekleyen isimler arasında bulunan Dilek Sabancı’nın oluyor. Diğer ödüllerin yanı sıra, Kempinski Bodrum’da bir hafta sonu 2 kişilik konaklama da yüksek fiyata alıcı buluyor. Şu ana kadar toplanan yardım 150 bin euro’yu bulmuş. Atıl Kutoğlu deprem felaketinden çok etkilendiğini, hatta bazı dostlarının çok yakınlarının hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu anlatırken bölgeye her katkının değerli olduğunu söylüyor.  Kutoğlu’nun dostları da gecede onu yalnız bırakmıyor. 200 davetli arasında Avusturya Kadın, Aile ve Uyum Bakanı Susanne Raab, eski Başbakan yardımcısı Susanne Riess-Hahn, TV yıldızı Arabella Kiesbauer, Dilek Sabancı, Prenses Camilla von Habsburg da  yer alıyor. Viyana’da yerleşik 3 Türk Büyükelçimiz; ikili ilişkiler Büyükelçimiz Ozan Ceyhun, eşi Azize Ceyhun, BM nezdindeki Türkiye Büyükelçisi Levent Eler, eşi Ayten Eler, ve Agit Silahsızlanma Konferansı nezdindeki Büyükelçimiz Hatun Demirer geceye katılan isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

Viyana’da bir yaz gecesi dayanışması

Yazın İstanbul planı var

Defilenin ardından sorularımızı yanıtlayan  Nehammer’den bu gecenin temellerinin aylar öncesinden atıldığını öğreniyoruz. Depremden hemen sonra Kutoğlu’nun depremzeler yararına düzenlediği etkinlikte konuyu açmasıyla projeye sıcak baktığını ve hemen harekete geçtiklerini anlatıyor. Nehammer’in eşiyle birlikte bu yaz planlarının arasında 2-3 günlük İstanbul ziyareti var. Yaz tatili içinse önceki yıllarda Bodrum’u tercih etmiş.

Viyana’da bir yaz gecesi dayanışması

Türkiye’de hazırlandı

Defilede Atıl Kutoğlu’nun, tamamına yakını Türkiye’de hazırlanan, ipek şifon, vual, saten, pamuk, kaşmir,
yünlü, denim ve deri tasarımları sunuldu. Pandemi sonrası dört yıllık ardından yaptığı bu ilk defile. 9 yıl boyunca New York Moda Haftası tecrübesi olan modacı Viyana’yı tekrar önemli bir moda merkezi konumuna taşımak için bu etkinliklerin önemli olduğunun altını çiziyor.