Geri Dön

4 adımda çikolatayı kusursuz bir şekilde eritmenin yolu

Ocakta çikolatayı eritme, aslında mikrodalgada olduğu kadar kolaydır! Yalnızca birtakım püf noktaları atlamamanız gerekiyor. Bunu yaparken aşırı ısıdan uzak durun çünkü bu hata, çikolatayı kolayca yakabilir veya pütürcüklü hale getirebilir. Peki, tencereden yükselen sıcak buhar sayesinde çikolataların kısa sürede erimeye başladığı benmari usulü çikolata eritme için neler gerekir, nasıl olur? İşte cevabı...

4 adımda çikolatayı kusursuz bir şekilde eritmenin yolu
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Çikolata

Tırtıklı bıçak

Büyük bir tencere

Isıya dayanıklı kase (tencerenin üstüne yerleştirilebilecek kadar büyük)

Kauçuk spatula

Çikolata nasıl eritilir? Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Çikolatayı doğrayın

Çikolatanızı yaklaşık olarak küp şeker büyüklüğünde küçük parçalara ayırın. Bunun için tırtıklı bir bıçak işe yarar.

2. adım: Çikolatayı ısıya dayanıklı kaseye alın

Metal veya cam kasenizin içine çikolata parçalarını koyun. Tabii burada önemli olan, kaselerin ısıya dayanıklı olduğundan emin olmanız.

3. adım: Kaseyi kaynayan su dolu tencerenin üzerine koyun

Tencerenize 2 parmak geçecek kadar su koyun. Isıya dayanıklı kaseyi tencerenin ağzına yerleştirin ve suyun, kasenin dibine değmemesini sağlayın.

4. adım: Çikolatayı karıştırın

Çikolatayı yumuşarken ara sıra karıştırın. Sadece birkaç küçük erimemiş parçacık olduğunda kaseyi ateşten alın. Kalan ısı, geri kalanını eritmeye yetecektir.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber