Geri Dön

Simit Katmer Tarifi

Dışarıda soğuk rüzgarlar eserken evde içinizi ısıtacak bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Çıtır çıtır hamurunun üzerinde bol Antep fıstığı ve kaymağıyla kendi hafif, tadı muhteşem katmeri evde de yapabilirsiniz. Kebap ve tatlı ustası Onur İbili, pandemi nedeniyle Gaziantep’e gidemeyen ve bu lezzetten mahrum kalmak istemeyenler için tarifini paylaştı. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz Simit Katmer'in tarifi...

Simit Katmer Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:

250 gr un

100 gr su

10 gr tuz

İçinin malzemesi için:

100 gr toz fıstık

 75 gr şeker

 75 gr kaymak

Simit Katmer Nasıl Yapılır?

1. adım: Önce derin bir kaba un, su ve tuzu koyup iyice yoğurun.

2. adım: Sonra hamurunuzu yumak haline getirip üzerini yağlayıp hazırlayın, 1 gün boyunca dolapta dinlendirin. 

3. adım: Hamuru incecik açın.

4. adım: Klasik bir katmer yapmak istiyorsanız içerisine malzemeleri koyup katlayın.

Simit katmer için ise hamuru katladıktan sonra yuvarlak rulo hale getirin. Ucunu birleştirerek simit formu oluşturun.

5. adım: 200 derece fırında 8 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber