Geri Dön

Tepsi kebabı tarifi - Tepsi kebabı nasıl yapılır?

Tepsi kebabı, Antakya'ya ait olan lezzetli yemeklerden sadece biri. Eti, sebzesi özenle seçiliyor, tüm bu malzemeler birlikte zırh ile ufak parçalara ayrılıyor ve ortaya müthiş bir tat çıkıyor. Evinizde bu muhteşem lezzeti yapabilirsiniz. Peki, tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte tepsi kebabı tarifi...

Tepsi kebabı tarifi - Tepsi kebabı nasıl yapılır?
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 adet sivri biber (ince kıyılmış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
1 adet domates (üzeri için)
1 adet biber (üzeri için)
1 adet kırmızı biber (üzeri için)

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

1. adım: Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.

2. adım: Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.

3. adım: Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.

4. adım: Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.

5. adım: Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.

Son adım: Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizdikten sonra 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar