Geri Dön

Bakla yemeği tarifi

Bakla yemeği tarifi yaz kış severek yapılan, sağlık açısından da oldukça faydalı bir yemektir. Bakla yemeği tarifi verilen talimatlara birebir uyularak yapıldığında tarifi birebir tutturabilir, enfes lezzette bakla yemeği hazırlayabilirsiniz. Genelde ilkbaharın müjdecisi olarak bilinen bakla yemeği tarifi, bahar aylarından dondurucu da saklandığında kışın da tüketilmesi mümkün olan bir yemektir. Bakla yemeği tarifi nedir, bakla yemeği nasıl yapılır diyorsanız hemen açıklayalım…

Bakla yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 500 gr bakla
- 1 bağ taze soğan
- 1/2 dereotu
- 2 dal taze sarımsak (ya da 2 diş)
- 4 yemek kaşığı un, tuz, şeker, zeytinyağı

Üzeri için; sarımsaklı yoğurt

Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

1. Adım: Baklayı temizleyip yıkayıp 2 yemek kaşığı unla su hazırlayıp diğer malzemeleri doğrayana kadar unlu suda bekletin.

2. Adım: Baklamızı unlu sudan süzüp tencereye koyalım üzerine taze soğan, sarımsak, dereotu, 2 kaşık un, 1 yemek k toz şeker, tuz ve zeytinyağını koyup kısık ateşte suyunu salana ve rengi dönene kadar hiç ellemeden kavurun.

3. Adım: 10-15 dk sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip 30 dk kadar daha pişirin kontrol edip kapatabiliriz. Fazla karıştırmamaya dikkat ederseniz bakla yemeği tarifiniz daha lezzetli olacaktır ve dağılmayacaktır.

Bakla yemeğinin sağlık açısından da çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bakla yemeğini sevmeyenler, birazdan öğrenecekleri faydaları duyduktan sonra bir daha hep bakla yemeği yemek isteyecekler.

İşte bakla yemeğinin faydaları

Kötü kolesterolü önler

Kötü kolesterolü hızlı bir şekilde vücudumuzdan atmamıza yardımcı olur.

Böbrek hastalıklarını tedavi eder

Böbreklerde oluşan hastalıkları gidererek, böbrek ağrılarının önüne geçer, böbrek kumlanmasını ve taşlanmasını engeller.

Kabızlık için birebir

Bakla içerisinde fazla miktarda lif barındırır. Bu sebeplerden dolayı lif oranı yüksek olduğundan kabızlık çekenlere bakla yemeği tavsiye edilir.

Kemikleri güçlendirir

İçerisinde bulunan bol miktarda demir ve kalsiyum mineralleri sayesinde kemik gelişimine katkıda bulunur.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber