Geri Dön

Ispanak Graten Tarifi

Ispanak graten her mevsimin vazgeçilmez tarifleri arasında ilk sırada yer alıyor. Ispanak graten tarifi nedir, ıspanak graten nasıl yapılır, ıspanak graten yanında ne yenir gibi tüm sorularının cevabını birazdan vereceğimiz bilgilerde bulabileceksiniz. İşte ıspanak graten tarifi ve ıspanak graten nasıl yapılır sorusunun cevapları…

Ispanak Graten Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo ıspanak
1 kavanoz garnitür
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

1 yemek kaşığı doğal tereyağı
2 çay kaşığı un
200 ml süt

Üzeri için:

1 tabak kaşar rendesi

Ispanak Graten Nasıl Yapılır?

Ispanak graten kış yemeklerinin olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor. İçerdiği zengin vitamin içeriği sayesinde her yazın da bol bol ıspanak tüketebilirsiniz. Ispanak yemeğini çok fazla sevmiyorsanız eğer ıspanak graten tarifi tam size göre. Peki, ıspanklı graten nasıl yapılır? İşte hem yapımı kolay hem de lezzetli olan ıspanak graten tarifi...

1. adım: Güzelce yıkayıp ayıkladığınız ıspanakları süzün. Soğanınızı ince ince doğrayın, dilerseniz rendeleyebilirsiniz.

2. adım: Derin bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları da ekleyerek 6 dakika kadar birlikte kavurun.Altını kapatın ve garnitürü ekleyip karıştırın ardından fırın tepsinize yayın.

3. adım: Beşamel sosunuz için küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin hafif kızdırın ve ardından 2 çay kaşığı unu ekleyin 200 ml sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra tuzu ilave edip 2 dakika daha yakmadan kavurmaya devam edin.

4. adım: Beşamel sosun rengi fazla koyu olursa biraz daha süt ilave ederek rengini açabilirsiniz. Tepsiye yaydığınız ıspanağın üzerine beşamel sosunu her yerine eşit gelecek şekilde yayarak üzerine kaşar rendelerini koyun.

Son adım: Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar