Geri Dön

Bu somon bir başka! Hindistan cevizi soslu somon tarifi

Bu zamana kadar yaptığınız tüm somon tariflerini unutun! Sosu tamamen hindistan cevizi yağı ve sütüyle hazırlanan bu somon tarifi özellikle vegan veya vejeteryan beslenenlerin vazgeçilmezi olacak. Sağlıklı beslenenler için de harika bir lezzet olan somon tarifini yapmak oldukça basit. İşte karşınızda hindistan cevizi sütü ile hazırlanan somon tarifi...

Bu somon bir başka! Hindistan cevizi soslu somon tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 adet ortadan kesilmiş somon filetosu
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
1 adet ince dilimlenmiş jalapeno biberi
Bir miktar taze zencefil
1 su bardağı tam yağlı hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal
1-2 yemek kaşığı taze limon suyu

Süslemek için:

Fesleğen veya başka bir yeşillik

Hindistan Cevizi Soslu Somon Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Somonu tuz ve karabiberle baharatlayın.

2. adım: Hindistan cevizi yağı, jalapeno biberi ve zencefili düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 1 dakika soteleyin.

3. adım: Hindistan cevizi sütü ve zerdeçalı ekleyin.

4. adım: Baharatladığınız somon balığını yerleştirin.

5. adım: Son olarak düdüklünün kapağını kapatın ve yaklaşık 30 dakika pişirin.

6. adım: Pişen balığın üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Son adım: Fesleğenle süsleyin ve üzerine limon dilimleri ile servis yapın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber