Çıtır kaşarlı karnabar köftesi tarifi ve malzemeleri | Çıtır kaşarlı karnabar köftesi nasıl yapılır?
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler Çıtır kaşarlı karnabar köftesi yapacak. En güzel Çıtır kaşarlı karnabar köftesi yapan gelin gün sonunda aldığı en yüksek puanlar ile gün sonunda Çeyrek altının sahibi olabilmek için mücadele edecek. Peki Çıtır kaşarlı karnabar köftesi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Malzemeler
Yarım Orta boy Karnabahar
1 Adet Yumurta
4 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı
Dereotu (Bir tutam)
Maydanoz (Bir Tutam)
Yarım Çay Kaşığı Pul biber
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
Su(Haşlamak için)
İç Malzemesi;
Kaşar Peyniri
Pane İçin;
Galeta Unu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Çıtır Kaşarlı Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayalım ve suyunu süzelim.
Karnabahar sulu olursa toparlanması zor olur o nedenle suyunun olmamasına dikkat edin.
Derin kabın içinde soğumuş olan karnabaharı çatalla ezelim ve içine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğuralım.
Harcın içinden parçalar alıp ortasına kaşar peynirini koyalım.
Şeklini verip galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda orta ateş de spatula ile çevirerek kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.