Geri Dön

Çıtır kaşarlı karnabar köftesi tarifi ve malzemeleri | Çıtır kaşarlı karnabar köftesi nasıl yapılır?

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler Çıtır kaşarlı karnabar köftesi yapacak. En güzel Çıtır kaşarlı karnabar köftesi yapan gelin gün sonunda aldığı en yüksek puanlar ile gün sonunda Çeyrek altının sahibi olabilmek için mücadele edecek. Peki Çıtır kaşarlı karnabar köftesi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Çıtır kaşarlı karnabar köftesi tarifi ve malzemeleri | Çıtır kaşarlı karnabar köftesi nasıl yapılır?
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım Orta boy Karnabahar

1 Adet Yumurta

4 Yemek Kaşığı Un

2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı

Dereotu (Bir tutam)

Maydanoz (Bir Tutam)

Yarım Çay Kaşığı Pul biber

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

Tuz

Su(Haşlamak için)

İç Malzemesi;

Kaşar Peyniri

Pane İçin;

Galeta Unu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Çıtır Kaşarlı Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayalım ve suyunu süzelim.

Karnabahar sulu olursa toparlanması zor olur o nedenle suyunun olmamasına dikkat edin.

Derin kabın içinde soğumuş olan karnabaharı çatalla ezelim ve içine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip yoğuralım.

Harcın içinden parçalar alıp ortasına kaşar peynirini koyalım.

Şeklini verip galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda orta ateş de spatula ile çevirerek kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber