En iyi patates tarifi: Sarımsaklı közlenmiş patates
Bu zamana kadar yediğiniz tüm patatesleri unutun! En iyi patates tarifini sizinle paylaşıyoruz. Sarımsakla közlenmiş olan bu patatesin lezzetini çok seveceksiniz. Yapımı oldukça kolay olan ve zamanınızı almayan, ayrıca çok sağlıklı olan bu patatesi mutlaka deneyin. İşte sarımsaklı közlenmiş patates tarifi...
Malzemeler
3 küçük patates
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
6 diş kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
Sarımsaklı Közlenmiş Patates Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
2. adım: Patatesleri ikiye veya dörde bölün ve zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsakla bir kaseye koyun.
3. adım: Patatesleri iyice sosla kaplayın ve fırın kabına aktarın.
4. adım: Patatesleri fırın kabına iyice yayın ve üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında pişirin.
5. adım: Kızarmanın eşit olmasını sağlamak için pişirme sırasında bir spatula ile iki kez çevirin.
Son adım: Patatesleri fırından çıkarın, maydanoz ekleyin ve istediğiniz baharatla süsleyin. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.