Geri Dön

En iyi patates tarifi: Sarımsaklı közlenmiş patates

Bu zamana kadar yediğiniz tüm patatesleri unutun! En iyi patates tarifini sizinle paylaşıyoruz. Sarımsakla közlenmiş olan bu patatesin lezzetini çok seveceksiniz. Yapımı oldukça kolay olan ve zamanınızı almayan, ayrıca çok sağlıklı olan bu patatesi mutlaka deneyin. İşte sarımsaklı közlenmiş patates tarifi...

En iyi patates tarifi: Sarımsaklı közlenmiş patates
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3  küçük patates

1/4 su bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

6 diş kıyılmış sarımsak

2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz

Sarımsaklı Közlenmiş Patates Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Fırını önceden 200 derecede ısıtın. 

2. adım: Patatesleri ikiye veya dörde bölün ve zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsakla bir kaseye koyun.

3. adım: Patatesleri iyice sosla kaplayın ve fırın kabına aktarın.

4. adım: Patatesleri fırın kabına iyice yayın ve üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında pişirin.

5. adım: Kızarmanın eşit olmasını sağlamak için pişirme sırasında bir spatula ile iki kez çevirin.

Son adım: Patatesleri fırından çıkarın, maydanoz ekleyin ve istediğiniz baharatla süsleyin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber