Geri Dön

Makarna tarifi

Markette gözümüze ilk çarpan paketler arasında makarna paketleri bulunuyor. Çok sevdiğimiz makarnayı marketlerden, bakkallardan rahatlıkla alabiliyoruz. Hal böyle olunca evde makarna yapmaya üşeniyor hatta hiç düşünmüyoruz. Çünkü evde makarna yapmak malzemeleri olsun, aşamaları olsun biraz gözümüzü korkutmuyor değil. Halbuki evinizde açma makinesi olmadan çok kolay ve pratik makarna hamuru hazırlayabilirsiniz. Peki, evde kolay makarna nasıl yapılır? Makarna hamuru nasıl hazırlanır? Ev yapımı makarna nasıl pişirilmeli? İşte evde kolay makarna tarifi...

Makarna tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-300 gram çok amaçlı un (2,5 su bardağı)
-200 gram irmik unu (1,5 su bardağı)
-50 gram zeytinyağı
-7 yumurta sarısı
-3 tam yumurta
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım çay kaşığı toz şeker

Makarna Nasıl Yapılır?

-Makarnalık irmik, un, bütün yumurtaları ve yumurta sarılarını mikserin yoğurma haznesine alın.
-Zeytinyağı tuz ve şekeri ilave edin.
-Mikserin kanca ucunu takın ve hamur toparlanıncaya kadar düşük devirde karıştırın. (Mikseriniz yoksa elde yoğurabilirsiniz.)
-Toparlanan hamuru yaklaşık 15 dakika kadar katlayarak yoğurun.
-Hazırladığınız hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
-Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün ve merdane yardımıyla unladığınız tezgahta istediğiniz kalınlıkta açın.
-Hamurun kenarlarından bıçak yardımıyla fazlalıklarını alın ve hafifçe unlayarak çok bastırmadan 2 parmak genişliğinde katlayın.
-Yarım santim kalınlığında doğrayın ve yapışmaması için açarak tekrar hafifçe un serpin.
-Hazırladığınız taze makarnaları hemen pişirebilir isterseniz hava almayacak şekilde paketleyip 6 ay kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.

Ev yapımı makarna nasıl pişirilmeli?

-Ev yapımı makarna, taze olması nedeniyle paketli makarnalar kadar pişirilmemesi gerekiyor.
-Orta boy bir tencerenin içerisine temiz bir su aktarın ve içine tuz ilave edin.
-Kaynama noktasına geldiği anda makarnaları içerisine ilave edin ve yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirin.
-Çıkarıp fazla sularını süzdürerek tabağa alın ve dilediğiniz şekilde soslayarak, malzemeler ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber