Geri Dön

Gnocchi (Niyokki) Makarna Tarifi

Bir İtalyan lezzeti olan ve internette çok aranan gnocchi yani okunuşuyla niyokki makarna tarifini sizinle paylaşıyoruz. Gnocchi, makarna olarak bilinse de temelini patates oluşturuyor. Hamurunda haşlanmış patatesin bulunduğu ve patates tadının hissedildiği gnocchi makarna için malzemeleri hazırlayın. Peki, gnocchi (niyokki) makarna nasıl yapılır? İşte gnocchi makara tarifi...

Gnocchi (Niyokki) Makarna Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 adet patates
1 yumurta
Yaklaşık 2 su bardağı un (kıvamına göre bakmanız gerekecek)

Sosu için:

Yaz domatesleri rendesi
Zeytinyağı
Sarımsak
Fesleğen
Tuz karabiber

Gnocchi (Niyokki) Makarna Nasıl Yapılır?

1. adım: Patatesleri haşlayın sıcak haldeyken kabuklarını soyup ezin.

2. adım: Un ve yumurtayı ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun.

3. adım: 2’şer cm'lik parçalar keserek çatal ya da benzeri aparatla şekil verin. (şekil vermek sosu üzerinde daha çok tutmasına yardımcı olur)

4. adım: Şekil verdiğiniz minik gnocchi'leri kaynar suya atarak su yüzeyine çakana dek haşlayın.

5. adım: Bu sos malzemelerini bir sos tavasında karıştırarak pişirin.

6. adım: Su yüzeyine çıktıktan hemen sonra gnocchi'leri süzüp sos içine alın.

Son adım: Parmesan, kaşar, fesleğen ilave ederek bu lezzeti taçlandırın ve yaklaşık beş dakika fırında pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar