Geri Dön

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah köftesi tarifi bulgurun alabileceği en lezzetli formlardan birisidir. Fellah köftesi tarifini yapmak ayrı bir meziyet gerektirmez. Vereceğimiz talimatlara bir bir uyarak fellah köftesi tarifini hazırlayabilirsiniz. Peki, fellah köftesi nasıl yapılır? İşte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz fellah köftesi tarif, fellah köftesi yapımı...

Fellah Köftesi Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kıvam alana kadar azar azar su

Fellah köftesini haşlamak için malzemeler:

3 litre kaynar su
2 yemek kaşığı tuz

Fellah köftesi sosu için malzemeler:

1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak arzuya göre artırabilirsiniz
1 kavanoz( 800gr) yazdan yapılmış domates konservesi ya da bir buçuk kg domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber ve tuz

 

Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Fellah köftesi tarifi Adana yöresinden sofralarımıza gelmiş enfes bir yemek tarifidir. Bulgurun, salçanın ve sarımsağın mükemmel uyumuyla yakalanmış, fellah köftesi tarifini artık herkes basit bir şekilde yapabilecek. Fellah köftesi tarifini denemiş olmanıza rağmen bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız birazdan vereceğimiz tarifte ki ölçülere bir bir uyarak fellah köftesi hazırlayabilirsiniz. Peki, fellah köftesi nasıl yapılır? İşte fellah köftesi tarifi, fellah köftesi yapımı...

Fellah köftesi yapımı:

1. adım: Bulguru, irmiği, yumurtayı, salçayı, kimyonu, tuzu tepsiye alıp bir bardak ılık su koyup çiğ köfte gibi yoğuralım.

2. adım: Azar azar su katarak 15 dakika yoğuralım. sonra unu ve biraz su katıp yoğuralım. orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.

3. adım: Macun gibi bir birbirini tutacak. sonra minik toplar yapıp ortasına serçe parmağımız ile bastıralım ve un attığımız tepsiye dizelim.

Fellah köftesi nasıl haşlanır?

4. adım: Köfteleri bol kaynar tuzlu suya atalım yüksek ateşte kaynadıktan sonra 3- 5 dakika haşlayıp süzelim servis kabına alıp domates sosunu dökelim. Fazla hırpalamadan karıştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edelim.

Fellah köftesi sosu nasıl yapılır?

5. adım: Zeytin yağı ve rendelenmiş sarımsağı tencereye alıp biraz kavuralım. Sonra salçayla bir kaç dakika çevirelim. Üzerine domates karabiber ve tuzu ekleyip sos kıvamında pişirelim.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber