Geri Dön

Vişne Soslu Köfte Tarifi

Değişik tatlar sevenler için iyi bir alternatif olacak vişneli köfte tarifini paylaşıyoruz. Vişneli köfte özellikle Gaziantep ve çevresinde sıklıkla yapılan bir yöresel yemek. Bu nefis köfte vişne sosunda pişiyor ve ağızda ekşili bir tat bırakıyor. Peki, evde vişneli köfte nasıl yapılır? Vişne soslu köfte nasıl yapılır? Vişneli köfte malzemeleri neler? İşte vişneli köfte tarifi...

Vişne Soslu Köfte Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram taze ya da donmuş vişne
2 adet soğan
2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi ya da balzamik sirke
2 çorba kaşığı şeker
1 bardak su
500 gram kıyma
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Zeytinyağı (kızartmak için)

Üzeri için:

Maydanoz

Vişne Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

1. adım: Köfteyi yapmak için, kıyma, yumurta, tarçın, kimyon, limon rendesi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.

2. adım: Üzerini kapatıp buzdolabında biraz dinlendirin.

3. adım: Dinlenmiş olan köfteleri sulu köfteden daha küçük olacak şekilde koparın ve avuç içinde açın.

4. adım: Ortasına bir adet vişne koyup yuvarlayarak kapatın.

5. adım: Köfteleri biraz unlayıp tavada zeytinyağı ile pişirip kenara alın.

6. adım: Daha sonra bir tavada zeytinyağı ile soğanı kavurun. Soğanların renkleri dönünce kalan vişneler, nar ekşisi, 1 bardak su ve şekeri tavaya alın ve karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

7. adım: Köfteleri bu sosun içine atın ve 20 dakika kadar ara ara çevirerek iyice pişirin.

Son adım: Üzerini doğranmış maydanoz ile süsleyin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber