Geri Dön

Hamursuz Mantı Tarifi

Hamurla uğraşmadan, hazır makarnayla mantı yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de çok kolay olan mantı makarna tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, mantı makarna nasıl yapılır? İşte mantı makarna tarifi...

Hamursuz Mantı Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket midye makarna 
400 gram kıyma
1 büyük kuru soğan (rendelenmiş fazla suyu alınmış )
Yarım çay kaşığı karabiber
Pul biber
Tuz

Suyu için: 

1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Tuz ya da et bulyon

Hamursuz Mantı Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurmasını ve açmasını sevmiyorsanız sizin için hazır makarnadan yapabileceğiniz mantı makarna tarifini paylaşıyoruz. Evde kolayca yapabileceğiniz bu mantı tarifini mutlaka deneyin. Peki, mantı makarna nasıl yapılır? İşte mantı makarna için malzemeler ve yapım aşamaları...

1. adım: Mantı makarna yapımına iç malzemesiyle başlayın.

2. adım: Öncelikle kıyama, soğan, tuz ve baharatları bir kabın içerisinde karıştırın.

3. adım: Daha sonra tek tek makarnanın içini bu karışımla doldurun.

4. adım: Tereyağını eritip, salçayı kavurmaya başlayın.

5. adım: Üzerine mantı makarnaları koyup bir iki dakika kavurun.

6. adım: Sonra kaynamış sıcak suyu makarnanın üzerine döküp hafif sulu pişirin.

Son adım: Yoğurt ve istediğiniz baharatlarla servis edebilirsiniz. İster sade suda haşlayıp mantı gibi süzebilirsiniz, isterseniz de salçalı suda pişirip hafif sulu yoğurtla yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber