Geri Dön

Harire Tatlısı Tarifi

Harire tatlısı puding gibi kasede sunulan bir Mardin tatlısıdır. Harire tatlısı üzüm pekmezi, un ve şekerin kaynatılarak karıştırılması ile ortaya çıkar ve kahverengi kıvamda cevizle birlikte sunulur. Peki, harire tatlısı nasıl yapılır? İşte harire tatlısı tarifi...  

Harire Tatlısı Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

Ceviz içi veya hindistan cevizi 

 

Harire Tatlısı Nasıl Yapılır?

Harire tatlısı nasıl yapılır?

-Tarçın hariç tüm malzemeler tencereye ilave edilip orta hararetli ısıda çırpma teli ile karıştırarak pişirilir ya da piştikten sonra mikserle çırpılır.

-Puding gibi kıvam aldığında ocağın altı kapatılır ve tarçın ekleyerek karıştırılır.

-Kaselere dökülür, soğuyunca servis edilir.

-Üzeri dilediğiniz şekilde süslenir.

Alternatif olarak: 1 paket yulaflı bisküviyi mutfak robotunda toz haline getirerek, üzerini ya da aralarında katman olarak kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber