Geri Dön

Hem sağlıklı hem de enfes: Tarçınlı-Üzümlü Yulaflı Kurabiye

Sağlıklı ve lezzetli bir kurabiye kimi mutlu etmez ki... Önemli olan doğru bir tarif ile yola çıkmak ve denilenleri harfiyen uygulamak! Yulaf, kuru üzüm ve tarçın bir araya geldiğinde ortaya çıkan muhteşem tada ulaşmak için istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte sütün, çayın ve kahvenin yanına inanılmaz yakışan ve kolayca hazırlanan Tarçınlı-Üzümlü Yulaflı Kurabiye tarifi...

Hem sağlıklı hem de enfes: Tarçınlı-Üzümlü Yulaflı Kurabiye
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı tam buğday unu 

1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

1 tatlı kaşığı toz tarçın 

½ çay kaşığı tuz 

⅔ fincan esmer şeker 

6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı 

1 yumurta 

1 çay kaşığı vanilya

1 fincan yulaf kepeği

½ su bardağı kuru üzüm

Tarçınlı-Üzümlü Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini de tereyağı ile hafifçe yağlayın.

2. adım: Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın.

3. adım: Başka bir kapta da şeker, tereyağı, yumurta ve vanilyayı çırpın. Daha sonra un karışımının içerisine bunu dökün. Üzerine de kuru üzüm ve yulafı ekleyerek iyice karıştırın.

4. adım: Fırın tepsisine yemek kaşığına doldurduğunuz hamuru yan yana gelecek şekilde dağıtın.

5. adım: Altı pişene kadar 12 ila 14 dakika pişirin. Tamamen soğuması için tabağa almadan önce fırın tepsisinde 5 dakika soğumaya bırakın. 

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber