Geri Dön

Işkın yemeği yarifi

Faydaları saymakla bitmeyecek bir tat, ışkın yemeği tarifi ile sağlığınızı korurken bir yandan da lezzetli besinler ile beslenmeye ne dersiniz? Prof. Dr. Canan Karatay’ın ısrarla tüketilmesini önerdiği ışkın yemeği tarifi ile bilinçli bir beslenme düzenine sahip olabilirsiniz. Genellikle çiğ tüketilen bir besin türü olan ışkını tarifimize göz atarak kavurarak yiyecek ve bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. Lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmez bir tadı olacak ışkın yemeği tarifi için yazımıza göz atabilirsiniz.

Işkın yemeği yarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-4-5 kök ışkın
-1 tane soğan
-Bir miktar sıvıyağ
-2 tane yumurta
-Bir tutam tuz

Işkın Yemeği Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve lezzetli beslenmenin sırrını sizler ile paylaşıyoruz. Işkın yemeği tarifi ile sofralarınıza yepyeni bir tat girecek. Tüm yakınlarınıza sunabileceğiniz bu özel yemek tarifi insan sağlığı için birçok faydaya sahip. Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önerilen Işkın yemeği tarifi tam bir C vitamini deposu olmasının yanı sıra kalp dostu bir besin türü olmasıyla da dikkat çekiyor. Işkın yemeği tarifi nedir, Işkın yemeği nasıl yapılır sizler için hazırladık, okumadan geçmeyin.

Işkın yemeği tarifi

Prof.Dr. Canan Karatay’ın kalp dostu olarak önerdiği bir lezzet olan ışkını çiğ bir biçimde tüketmek istemiyorsanız ışkın yemeği tarifimize kesinlikle göz gezdirmelisiniz. Yumurta ile hafifçe kavurarak pişirebileceğiniz ışkın yemeği tarifi, hafif ekşi tadıyla damaklarınızda yeni bir tat bırakacak. İşte çok sevilen ışkın yemeği tarifi…

1.adım: Soğanı yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve yağda kavurun.
2.adım: 4-5 kök ışkını doğrayın ve soğan karışımının içine ekleyin. Bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmaya devam edin.
3.adım: Işkınları aşırı derecede kavurmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve ocağın altını kapatın. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber