Geri Dön

Izgara köfte tarifi

Yaz sezonunun vazgeçilmezi mangal, mangalın vazgeçilmezi ızgara köfte. İşte hamarat mangalcılar için nefis ızgara köfte tarifi...

Izgara köfte tarifi
  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

700 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı kurutulmuş bayat ekmek
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
Pul biber, karabiber, kimyon, tuz

Izgara Köfte Nasıl Yapılır?

Kıymayı yoğurma kabına alın.

Soğan ve sarımsak rendeleyin.

Maydanozu ince ince kıyın.

Diğer malzemeleri de ekleyip uzun süre yoğurun.

Şekillerini verdikten sonra birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Püf noktası:

Kıymanız, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olursa köfteniz çok daha lezzetli olur.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber